İbrahim Ethem Ünal

İbrahim Ethem Ünal

Tarihi Şampiyonluk

Tarihi Şampiyonluk

Basketbolda yıllardır özlemini çektiğimiz Avrupa'nın 1 numaralı kupasında şampiyonluk hasretimizi sona erdirdik. İstanbul'da düzenlenen THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde temsilcimiz Fenerbahçe, Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 80-64 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. 
Önceki yazılarımda belirttiğim gibi özellikle basketbol ve voleybolda başarı çıtasını oldukça yükselttik. Bundan dolayı basketbol ve voleybol federasyonuna yaptıkları çalışmalara için teşekkür ederiz. Darısı futbolumuzun başına diyelim. Ülke olarak sportif bir başarıya sevinmeyi ,takım sporların da özlemişiz. Bütün illerimizde belediyeler meydanlara dev ekranlar kurarak yayınladı. Her yönüyle çok özel ve mutlu bir gün geçirdik.

ŞANSIZLIĞIMIZI YENDİK

Fenerbahçe, Olympiakos ile oynadığı final maçından sahadan zaferle ayrılarak final şanssızlığını yenerek ilk Avrupa kupasını aldı.
Basketbolda hem kadınlarda hem de erkeklerde final maçlarında bir türlü şeytanın bacağını kıramıyorduk.Nihayet kırdık ve şansızlığımızı da yendik. Fenerbahçe'nin kadın ve erkek basketbol takımları, bu maça kadar oynadığı 4 finalde de sahadan ikincilikle ayrılmıştı.Sarı-lacivertli erkek basketbol takımı, hepinizinde hatırlayacağı gibi geçen sezon Berlin'de düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Rusya'nın CSKA Moskova ekibine yenilerek, şampiyonluğu kaçırmıştı. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ise daha önce FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üç kez final oynamasına rağmen kupayı almayı başaramamıştı.Sarı-lacivertli kulübün basketboldaki 5. finalinde erkek takımı bu sefer kupayı müzeye getirerek şanssızlığa son verdi.

BASKETBOLDA 7. KUPA

Fenerbahçe, basketbolda Türkiye'ye 7. Avrupa kupasını getirdi. Sarı-lacivertli takım, Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanarak, Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı. Erkeklerde bu seviyede ilk kupasını elde eden Türkiye'ye daha önce Anadolu Efes 1996'da Koraç Kupası'nı, Beşiktaş 2012'de FIBA Eurochallenge Kupası'nı ve Galatasaray Odeabank ise geçen yıl ULEB Avrupa Kupası'nı kazandırdı. Kadın basketbolunda ise Galatasaray 2009'da FIBA Avrupa Kupası'nı, 2014'te ise FIBA Avrupa Ligi'ni elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ise bu sezon Türkiye'ye FIBA Avrupa Kupası'nı getirdi.
Bu zaferde büyük emeği olan Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, ve bütün oyunculara yaşattıkları mutluluk için çok teşekkür ederiz.  


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR