Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Teşekkürler...

Teşekkürler...

Son günlerde stres çarkı furyası aldı başını gidiyor. Nereye kafamızı çevirsek ya stres çarkının satıldığını ve ya da stres çarkı ile oynayan kişileri rahatlıkla görebiliyoruz. 
Adından da anlaşıldığı gibi bu çarkın insandaki stresi aldığına inanılıyor.
Peki bu çarkın bu kadar yaygınlaşması akıllara bazı soruları da getiriyor. 
Stres çarkının peynir ekmek gibi satılması ya insanların çok stresli olduğunu gösteriyor ya da bu tarz farklı ürünlere karşı anlamsız ilgilimiz olduğunu.
Her iki nedenden dolayı da bu ürünün yaygınlaştığına ihtimal veriyorum; ancak bu kadar yaygınlaşmasının altında sadece insanları stres dolu olması varsa bu büyük bir sıkıntıya işaret ediyor. 
"Duvarı nem insanı gam" yıkan sözünden yola çıkarsak bu kadar stres insana iyi gelmeyebilir. Bu stres çarkının insanı rahatlatıp rahatlatmadığı bilinmez ama ortadaki sonuç şu ki bu furya daha da etkisini gösterecektir. 
Stres çarkı ile yarışa girenleri dahi görebiliyorum. Onun için bu durumun sosyologlar tarafından iyice araştırılması gerekmektedir. 
***
Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı'na (TÜSİAV) bağlı Verimlilik Platformu'nun geleneksel Verimlilik Ödülleri gerçekleştirildi. Gazetemiz Habervaktim ve şahsım da bu gecede ödüle layık görüldü. Bu anlamlı ödülü bize layık gören başta TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak'a ve TÜSİAV ailesine çok teşekkür ediyorum. Çankırılı olarak bu ödülü Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır ve Milliyet gazetesinden Ömür Ünver ağabeyimizin elimizden almak beni fazlasıyla onore etti. 
***
Geçtiğimiz günlerde Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ndeki değişim rüzgarını gündeme taşımıştım. 4 yıl eğitim gördüğüm kampüs içerisinde terörün etkisinin zayıflaması beni çok sevindirdi. Fakültelere teröristlerin değil bu ülkenin milli ve manevi değerlerine aykırı olmayan materyallerin asılması A.Ü'de büyük bir değişimin yaşandığını gösteriyor. Cebeci'de yıllardır cirit atan terör grupları inşallah bitirilecek ve A.Ü, Cumhuriyetin ilk üniversitesi olma özelliğini daha büyük bir gururla taşıyacak.      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR