Tevekkül ne demek? Tevekkül anlayışı ne demek? Kur’an-ı Kerim’de tevekkül ne demek?

Tevekkül ne demek? Tevekkül anlayışı ne demek? Kur’an-ı Kerim’de tevekkül ne demek?

Tevekkül, en basit tabirle Allah'ın en büyük yardımcı olduğuna inanmaktır. Peki, Tevekkül ne demek? Tevekkül anlayışı ne demek? Kur’an-ı Kerim’de tevekkül ne demek?

Tevekkül, Allah’ın emeklerimizi boşa çıkarmayacağına, sevabımızı tam vereceğine, duaları kabul edeceğine, adil olduğuna ve haksızlık etmeyeceğine inanmak ve güvenmektir. Tevekkül, çalışmadan, sebeplere sarılmadan işi Allah'a havale etmek değildir. İnsan, her ne iş yapıyorsa yapsın o işini kurallarına uygun olarak yapacak, çalışacak, sabredecek, Allah'tan başarısı için yardım isteyecek. Peki, Tevekkül ne demek? Tevekkül anlayışı ne demek? Kur’an-ı Kerim’de tevekkül ne demek? Tüm detaylar haberimizde:

tevekkul-2.jpg

TEVEKKÜL NE DEMEK?

Tevekkül konusu, Kur’an-ı Kerim’de açıkça ifade edilmiştir. “Çalışanların ücretleri ne güzeldir onlar ki sabrederler ve rablerine tevekkül ederler. Buna göre çalışma, sabır ve tevekkül ile birlikte olmalıdır.” Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, Allah'a tevekkülün olgun müminin niteliklerinden olduğunu bildirmektedir. “Müminler ancak o kimselerdir ki Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir, onun ayetleri kendilerine okunduğu zaman bu onların imanlarını artırır. Onlar sadece rablerine tevekkül ederler.”

tevekkul-3.jpg

Yüce Allah, “Ey Muhammed, bir kerede karar verip azmettin mi artık Allah'a tevekkül et ona dayanıp güven. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever” buyurarak, Hz. Peygamberin her zaman Allah'a dayanıp güvenmesini emretmiştir. Peygamber Efendimiz (S.A.V), her zaman Allah'a hakkı ile tevekkül etmiş, hayatı boyunca birçok sıkıntı ve musibetlere uğramış, müşriklerin sayısız saldırısına maruz kalmış ama hiç bir zaman zerre miktarı korkuya endişe ve ümitsizliğe kapılmamıştır.

tevekkul-4.jpg

Peygamber Efendimiz, evinden çıkarken her defasında şöyle dua etmiştir: “Allah'ın ismine sığınıyor ve Allah'a tevekkül ediyorum. Allah'ım doğru yoldan sapmaktan, saptırılmaktan, kaymaktan, kaydırılmış olmaktan, haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, saygısızlık etmekten ve saygısızlığa uğramaktan sana sığınırım.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.