Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Tüketici tükenmek üzere

Tüketici tükenmek üzere

Tüketici şikayetlerini bilirsiniz. Eminim ki hemen hemen herkes aldığı bir üründen dolayı üretici firma ile büyük sıkıntılar yaşamıştır. Kim yaşamadı ki?
Biliyorsunuz ki türlü şikayetleri bildirmek için "Müşteri Hizmetleri" adı altında firmalar tarafından kurulan bir birim var. Ne yapar bu  "Müşteri Hizmetleri"? Tüketicinin şikayetini ya da önerisini dinleyerek firma yetkililerine bu çağrıların ulaşmasını sağlar. Benim de sürekli kullandığım güzel bir uygulama; çünkü firmaların muhataplarına ulaşmak çok zor olduğu için firmalar ile tek iletişim kanalımız "Müşteri Hizmetleri"
Ancak bazı zamanlar bu iletişim kanalı da çare etmiyor. Tüketiciler, tam tükendiği anda kamuoyu yararına çalışan gazetelerin yolunu tutuyor ve başlıyor burada şikayetçi oldukları firmalara karşı dert yanmaya. 

Bana gelen iki mağduriyeti şimdi size aktaracağım. 

1- Fatih Nalbant, Çankırı'nın Şabanözü ilçesine bağlı Karaören Mahallesi'nde oturuyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın 3. gününde evinin mutfak bölümünde yangın çıktı. Çoğu mutfak malzemesi kullanılamaz hale geldi. Maddi durumunun el vermediği için yangında zarar gören ancak kullanılabilir durumdaki birkaç beyaz eşyayı yapılmak üzere yetkili servise gönderdi. Bu eşyalardan bir tanesi de Ariston Indesit markalı derin dondurucusu idi. Söz konusu ürün yapılmak üzere bu markanın fabrikasına gönderildi ancak 3 ayı geçkindir ürün gelmedi. 
Fatih Nalbant'ın yaşadığı mağduriyeti buradan sonra kendi ağzından sizlere aktarıyorum:  "Bizden 'yaparız' diye aldılar. Fabrikaya gönderdiler; ancak aylardır yurtdışından parça bekliyoruz diyerek bizi oyalıyorlar. Müşteri hizmetlerini arıyorum ancak olumlu bir cevap alamıyorum. Yandığı için garanti karşılamıyor. Biz kendi paramızla yaptırmak istememize rağmen 3 ayı geçkindir bir sonuç alamadık. Hatta bize dediler ki : 'eğer bu ürün yapılmazsa biz size yenisini veririz' demelerine rağmen onu da yapmadılar. Firma yetkililerinden bir haber bekliyorum. Zor durumdayım."
2- Muhabirimiz Hakan Şahin geçtiğimiz pazar günü akşamı Şırnak Uludere'de çalışan eşinin yanına gidebilmek için Cizre Nuh seyahate bindi. Uzun yolculuğun bir kısmında iddiasına göre muavin koluna sıcak çayı bir ihmal neticesinde döktü. Şahin'in kızaran ve kabaran kolu karşısında özür dilemesi gereken muavin bir de zeytin yağı gibi üste çıkarak durumu geçiştirmeye çalıştı. Muhabirimizin otobüs içindeki görüntüleri de otobüsün plakası Şahin'de mevcuttur. 
"Biraz daha dikkat" diyerek bu üzücü olayların yaşanmaması için firma yetkililerine büyük görev düştüğüne inanıyorum. İnşallah ismi geçen firma o dikkatsiz ve lakayt muavine gerekli cezai yaptırımı uygulamalı. 
Bu iki olay gibi birçok tüketici şikayeti mevcut. Bu kişiler "Müşteri Hizmetleri" kanalıyla yetkililere ulaşamaya çalışsa da nafile! Tüketiciyi tüketmeden yetkililer harekete geçmeli. 
Yoksa daha bunlar gibi çok sıkıntı yaşarız.


 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR