Yaşar Güldal

Yaşar Güldal

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri

BAE, Orta Doğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu bir ülkedir. Başkenti de Abu Dabi’dir.  

BAE, 1971 yılına kadar bir İngiliz sömürgesiydi.

İngilizlerin 1971 yılında Basra’dan çekilmesinin ardından, yedi emirliğin (Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn ) bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Her emirlik kendi emirleri tarafından yönetilmektedir. Devlet yönetimi, aynı zamanda Abu Dabi Emiri olan Şeyh Halife bin Zayed el Nahyan ve ailesinin elinde bulunmaktadır. 

BAE 1971’den sonra zannedilmesin ki İngiliz sömürgesinden kurtulmuş, bilakis tam dört dörtlük sömürgesine ve idaresine girmiştir. Sakın onları Arap olan Zayed ailesi yönetiyor diye düşünmeyin. Zayed bu ülkede sadece bir piyondur. İngilizler ne emrederse yapmak zorundadır. Çünkü Zayed ailesi BAE’yi bir sömürge valisi gibi yönetmektedir.

BAE’yi petrol gelirlerinin %90’ına sahip olan Abu Dabi Emiri yönetmektedir. Dubai emiriyse başbakandır. Yani devleti Abu Dabi Emiri Halife bin zayed ve ailesi yönetmektedir. Devletteki ikinci yetkili isim veliaht prens Muhammed bin zayed’dir. Üçüncü yetkili isim ise kralın kardeşi ve dışişleri bakanı Abdullah bin zayed’dir. 

Şimdi BAE’nin bize neden düşman olduğunu daha iyi anlayabilmeniz için sizinle şu bilgiyi paylaşayım; veliaht prens olan Muhammed Bin Zayed’in en yakın dostlarından birinin Trump’ın yahudi damadı Jared Kushnerdir. Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in, aynı zamanda Yahudi lobisi ile yakın ilişkilerinin olduğu da çok iyi bilinmektedir. 

Fahrettin Paşa’ya hırsız diyerek itibar cellâtlığı yapan terbiye ve ahlak fukarası Abdullah bin Zayed’in Dubai'de, 10 Ocak 2010 tarihinde Hamas’ın sürgündeki komutanı Mahmud El Mabhu'yu ihbar ederek Mossad’a öldürttüğünü biliyor muydunuz?

Ayrıca Türkiye’ye düşmanlık eden BAE’nin, “ümmet bilinci karnesi” de zayıflarla doludur. Hamas, Müslüman kardeşler, Dünya Müslüman âlimler birliğiyle bu birliğin başkanı Yusuf El-Karadavi’yi terörist ilan edenler de yine bu ailedendir. Yani zayed ailesindendir. 

BAE, Filistin konusunda on yıllardır bu ümmetin yüzkarası olmuştur. BAE, Filistin’de, Arakan’da, Irak’ta, Mısır’da ve islam coğrafyasında Müslümanlar hunharca katledilirken hiç sesini çıkartmamış, adeta bu yardım çığlıklarına kör, sağır, ve dilsiz kalmayı tercih etmiştir. 

BAE’NİN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI

Türkiye karşıtı haber yapan Ahval haber ajansının BAE menşeeli bir haber ajansı tarafından finanse edildiği ve bu haber ajansını da Muhammed Dahlan’ın kendisinin finanse ettiğini, ayrıca Ahval’in genel yayın yönetmeninin de Fetö firarisi Yavuz Baydar olduğunu biliyor muydunuz?

Yani demem o ki nerede bir Türkiye karşıtı bir hareket varsa arkasından mutlaka BAE çıkıyor. Yani daha açık ve net bir ifadeyle son zamanlarda hangi taşı kaldırsak altından İngiliz sömürge valisi tarafından yönetilen BAE çıkıyor. 
Şöyle düşünelim, Türkiye’nin olmadığı bir dünyada Birleşik Arap Emirlikleri, Kudüs’ü İsrail’e peşkeş çekebilir. Katar’a saldırabilir. Eğer Türkiye olmasaydı BAE, Filistinli olan ve Filistin’in yüzkarası olan Muhammed Dahlan’ı Filistin’in başına geçirebilirdi. Ama bir geçek var ki Türkiye’nin olduğu bir dünyada bu ve bu gibi hayallerin hiçbirinin gerçekleşmesi mümkün değildir.

2013 Gezi parkı eylemleriyle, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin en önemli finansörünün Muhammed bin Dahlan olduğunu ve bu Dahlan denilen hainin İsrail işbirlikçisi olduğunu, BAE tarafından da desteklendiğini ve tetikçi olarak kullanıldığını biliyor muydunuz?

Biz bu hainleri bizden görmüyoruz. Bundan dolayı kapımız artık kilit tutacak. Savaş başladı artık. Bu savaşta Olimpos dağının satılık tasmalı finoları değil, Hira dağının imanlı çocukları kazanacak, diyor bugün ki köşe yazımızı Nurullah Genç’in “Uyan artık Yiğidim” şiirinden bir bölümle bitirmek istiyorum;

Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır
Külümüzden yükselen duman bizden yanadır
Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır
Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır
Kapıları açacak coşkun bin niyaz kaldı
Ufka bir bak yiğidim, inkılâba az kaldı…

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR