Feyzullah Doğru

Feyzullah Doğru

Türk’ün dirayetini tüm dünyaya göstereceğiz!

Türk’ün dirayetini tüm dünyaya göstereceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Nisan’da içeride yaptığı ziyaretler ve Mayıs ayında dünyanın merkezinde yapacağı ziyaretleri nasıl okumalıyız? Dünyanın beş merkez gücü ile masada Erdoğan ne konuşacak, ortaya nasıl bir tablo çıkıyor?

Sırasıyla Hindistan, Rusya, Çin ve ABD’ye Erdoğan’ın gerçekleştireceği ziyaretlerin ardından Brüksel’deki NATO zirvesiyle tamamlanması öngörülüyor. Dünyanın küresel iktidar alanının şekilleniyor ve yine bu merkezlerden karar veriliyor.

Dünyada yaşanan küresel krizler, uzlaşmalar, orta ve küçük ölçekli ülkelerin kaderleri bu merkezler arasındaki güç dengelerinin arasındaki ilişkilere göre şekilleniyor. Dengeler hep böyleydi, bundan sonrada böyle olacak gibi gözüküyor.

16 Nisan referandum oylamasının hemen ardından 17 Nisan sabahı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler son derece önemli. 

Türkiye siyasi tarihinin en önemli sembol isimleri Menderes, Özal, Erbakan’ın yanı sıra Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin kabirlerini ziyaret etmesi dünyanın beş merkez gücü ile masaya oturmadan önce son derece önemli anlamlar taşırken, Türkiye’nin yeni yol haritasını işaret etmektedir.

Küresel iktidarlarla masaya oturacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu saatten sonra Menderes, Özal, Erbakan, Fatih, Yavuz ve Kanuni’de eşlik edecek. Artık yeni bir dönüm noktasıdır.

 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin konumu yeniden belirlenmiştir. Bugün Türkiye, dünyanın en güçlü on siyasi gücünden biridir. Avrupa Birliği’nin toplam nüfusu kadar siyasi bir nüfuza sahibiz.

 Uluslararası ilişkilerde masada belirleyici güçlerden biri olarak yerimizi alacağız. Gök basmadıkça, yer delinmedikçe, Türk’ün dirayetini tüm dünyaya göstereceğiz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR