Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

TV Kanalları; Ahlaksızlığın Merkezi

TV Kanalları; Ahlaksızlığın Merkezi

 

 

Televizyonda bazı Türkiye yapımı rezil programları görünce gerçekten biz bu muyuz diye kendime soruyorum. Önceki gün Beyaz TV’de Derin Futbol adlı futboldan başka her şeyin konuşulduğu tek gayenin reyting ve ilgi çekmek olduğunu düşündüğüm programda skandal bir diyalog yaşanmış.

Yaşanan konuşmayı sizlerle paylaşıyorum:

Abdülkerim Durmaz: “Biz bunu reklam arasında yiyelim, yiyen var yiyemeyen var”

Ozan Kütahyalı “Yok canlı yayında yiyeceğiz, abi herkes gelsin. Beyaz TV'de et servisi. Parası olmayan direkt gitsin bir yarım ekmek döner, biz öyle yapardık öğrenciyken.”

Kütahyalı, “Kameraman arkadaşlar yedi mi?” sorusuna ise “Onlar öküz gibi yedi bizden önce” diye yanıt verdi.

Abdülkerim Durmaz'ın “Öküz gibi yiyorsun” demesi üzerine ise Kütahyalı'nın “Ne gibi yiyeyim, kedi gibi mi?” dediği duyuldu.   

Programı izlemedim ve sabah kalktığımda bu diyalogları okuduğumda ise artık ‘Ahlaksızlık prim yapıyor’ diye düşündüm. Çünkü televizyonu her açtığımda bir ahlaksızlık gözüme çarpıyor ve bu artık insanları da rahatsız etmiyor. Evlendirme programı adı altında ailelerin temellerine konulan dinamitler, dizilerde yaşanan ahlaksız ilişkiler ve milletle dalga geçen programlar artık midemi bulandırıyor. Buna bir tedbir alınmazsa çok tehlikeli bir gençlik oluşmaya devam edecek. İlimden, düşünmekten uzak, kültürel olarak yetersiz, geçmişini ve dinini bilmeyen gençlerin oluşması kaçınılmaz.

 

RTÜK bu programlara nasıl müsaade ediyorum derken RTÜK’e yapılan FETÖ operasyonu başka bir gerçeği de ortaya koydu. FETÖ, RTÜK’ü de ele geçirmiş ve ülkemizde ahlaksızlıkların kaynağı olan bu programlara imkan sağlıyormuş. Devletin bunu göz ardı etmemesi gerektiğini düşünüyorum, RTÜK üzerinden bir an önce bu programlara müdahale edilmeli. Yabancı menşeili çocuk kanallarında yayınlanan çizgi filmlerin verdiği mesajlar dikkatle incelensin. Hemen her kanalda yayınlanan evlilik programlarına müdahale edilsin. Milletle dalga geçen bu programlara müdahale edilmezse daha büyük hasarlar oluşacak.

 

Bahsi geçen iğrenç yapıtları insanlarımız izlerken bazen dört köşe oluyorlar, kahkahalarla izleyenleri bilirim, cazip gelen nedir aklım almıyor, çirkinlikler mi? Sıra dışılık mı? Nedir bunun ismi neye güleriz? Nefislere hayra dair güzel bir şeyler anlatırken o kadar zorlanıyoruz ki artık sözlerle anlatılacak gibi değil. Bunun en baştaki sorumluları nasıl kalkar bu vebalden düşünemiyorum !!! Sorsanız adına sanat derler artık her şeyin rengi, tadı, lezzeti değişti, insanlar değiştikçe çekilmez oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR