Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ülke Puanına Destek Vermek

Ülke Puanına Destek Vermek

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un Avrupa kupalarında verdiği mücadeleden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Ülke puanının, diğer ülkelere kıyasla daha iyi yerlere gelmesi açısından mücadele veren her futbolcu ve yönetim ekibinin de başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.

Umarım gelecek yıllarda da; böylesine güzel tablolar ile karşılaşabilir ve futbolda ülke puanı sıralaması açısından önemli adımlar atarak, Türkiye Cumhuriyeti’nden daha fazla söz ettirebiliriz.

Farklı ülkelerin imrenerek izlediği Türk takımlarımızın, Avrupa kupalarında mücadele etmesi kadar doğal ve güzel bir süreç daha yoktur sanırım.

Ama bunu ülkemiz vatandaşlarına anlatmakta sorun yaşıyoruz. Kendi ligimizde; birbirimize her ne kadar fanatizm ağırlıklı olarak, tatlı atışmalarda bulunsak ve birbirimize ağır eleştirilerde bulunsak bile, bunu Avrupa kupalarına yansıtmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın ve Adana Demirspor’un rakiplerini destekleyen şekilde paylaşımlarda, açıklamalarda ve ağır sert eleştirilerde bulunmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yakışmamaktadır.

Birbirini küçük düşüren söylemler ve geçmiş yıllarda elde edilen Avrupa kupası başarıları ve başarısızlıkları üzerinden eleştirmek, ülke takımlarımızın Avrupa kupalarında mücadele ettiği esnada, çok yersiz ve bir o kadar da amaçsızdır.

Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur söyleminden yola çıkarak, birbirimize Avrupa kupalarında mücadele ettiğimiz esnada destek olamayacaksak, kendi liglerimiz üzerinde yapılan maç ve çeşitli müsabakalarda da sevimli görünmememiz, başarılarımıza gölge düşürecektir.

Bu konuda her ne kadar kulüplerin yönetimlerinden yana, herhangi bir açıklama veya eleştiri göremesek dahi, taraftar gruplarının birbirini iğneleyici söylemleri tam anlamıyla faciadır.

Sonuçta biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve Avrupa kupalarında; müsabakaları her ne olursa olsun, mücadele eden takımlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin asırlar boyunca varlığını gösterdiği takımlarımızdır.
Bu konuda fanatizm bir tarafa kalmalı ve Türkiye’nin daha çok başarılara ulaşması için, zor olmasa da birbirimize destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Instagram ve X (Twitter) gibi uygulamalar üzerinden saçma, sapan eleştirilerde bulunarak, herhangi bir başarı elde edemeyeceğimizi belirtmek isterim.

Umarım gelecek süreçte, takımlarımızın Avrupa kupası mücadelelerinde birbirimize destek olur ve mücadeleler boyunca beraber başarı dileklerinde bulunabiliriz. Bu çok zor olmasa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR