Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Ulus elden gidiyor!

Ulus elden gidiyor!

Başkentimizin en eski yerleşim yeri içinde bulunan Ulus’u bilirsiniz. 
Birçok kavmin izleri bulunur Ulus’ta. Kimler gelip geçmemiştir ki buradan. Bir mozaiktir aslında.  Tarihiyle insanı büyülemeye yeter. 

Ama şimdi Ulus’un neresine kafamıza çevirsek kötü manzaralarla karşı karşıya kalıyoruz. Sokaklarında fuhuş pazarlığının yapıldığına, açık bir şekilde halk arasında “bul karayı al parayı” olarak bilinen kumar oynatıldığına, köşe başlarında korsan otoparkçıların cirit attığına, modern tefeciler insanların gözüne gözüne girdiğine, kaçak sigara satıcılarının zabıtadan, polisten hiç çekinmeden illegal bir şekilde satış yaptığına, tarihi noktalarında bali çekildiğine ne yazık ki şahit oluyoruz!

Ulus’u görmeyip bilmeyenler için bu yazdıklarım biraz abartılı gelebilir ama gerçek bu. Biri bu Ulus’un elinden tutup eski günlerine götürmesi şiddetle gerekiyor. Yoksa insanlar rahat rahat Ulus’taki sokaklarda rahat rahat gezemeyecek. 

Gelin size buradaki birkaç anımı paylaşayım. Yaklaşık bir ay öncesiydi. Anafartalar Çarşısı önünde bir hafta sonu otobüs beklerken kaçak sigara satıcılarının bir çocuğu dövmesine tanık oldum. Haber yapmaktan ve durumu yetkililere aktarmaktan başka elimden bir şey gelmedi. Sonuç o kişiler hala aynı yerlerinde!
 Ulus’un birçok noktasında küçük çocukların gözü önünde fuhuş pazarlığının yapıldığına şahit oldum. Kahroldum yine durumu yetkililere bildirdim, haber yaptım yine bir sonuç yok onlar yine oradalar.

Geçtiğimiz Pazar günü bankalar caddesi üzerinde alenen kumar oynatıldığını gördüm gizli fotoğraf çekmek için yanlarına yanaştım ancak fark edilince çembere alınıp tehdit edildim daha sonra çektiğim fotoğrafı silmek zorunda kaldım.  O kumar oynatan kişilerin nasıl yağ gibi su üstüne çıktıklarına şahit oldum. Sonuç yine bu gördüklerin karşısında kahroldum. Polisi aramak elimden bile gelmedi çünkü sonuçsuz kalacağını biliyordum. 

Pazartesi günü ise Hal girişinde polis ekiplerinin korsan otoparkçıları yakalayıp tutanak tuttuğuna şahit oldum içimden “helal olsun be” dedim. Daha sonra polislerin bölgeyi terk etmesinin ardından o kişilerin aynı yerde aynı şekilde korsan otoparkçılık yaptığına tanıklık ettim. Sonuç yine hüsran.
Daha çok sayılacak sıkıntı var ama ben fazla uzatmadan bitireyim. 

Sözün özü şu ki Ulus’a sahip çıkılması gerekiyor. Yoksa birçok kadim medeniyetleri ağırlamış Ulus’ta gezilemeyecek. Bu konuda çalışmalar yapılıyor ama biraz zayıf kalıyor. 
Haydi sağlıcakla İnşallah bu çığlığımı duyan olur. 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR