Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Yağışlar İle Gelen Eleştiri

Yağışlar İle Gelen Eleştiri

2023 yılının Eylül ayına girdiğimiz şu günlerde, mevsimsel şartlarda yerini yavaştan yağışlara bıraktı. Özellikle ülkemizin belirli kesimlerinde meydana gelen yağışların yoğun olması; sel ve su baskınlarını beraberinde getirdi.

Başta; Samsun, Kırklareli, Uşak ve İstanbul gibi büyük kentlerimizde meydana gelen ani sel ve su baskınlarında vatandaşlarımız mağdur oldu ve mevsim şartları hayatı zorlaştırdı.

Biz Ankara’da biraz serinledik dediysek bile, Samsun ve İstanbul gibi kentlerde bu durum pek de öyle olmadı. Özellikle Samsun ve Kırklareli’de meydana gelen sel nedeniyle hayat durma noktasına geldi.
Yağışların başlamasıyla beraber, belediye güzellemeleri de beraberinde geldi. Ben her zaman yağışlar ile gelen eleştiri odağını gereksiz bulmuşumdur ve sanırım bu yılda bunu sık, sık dile getireceğim gibi…
31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçim öncesinde; şuan hizmet veren Belediye başkanları üzerinden; sel ve yağmur eleştirisi yapmak dönemin modası haline gelmeye başladı.

Geçtiğimiz yıllarda da bu konuyu sıkça dile getirmiş ve kentlerimizin altyapı sistemlerinin birkaç yıllık değil, birkaç yıldan fazla süreden beri kullanılan bir proje olduğunu ve bu projelerinde bir maliyeti olduğunu dile getirmiştim.

Özellikle parti odağı üzerinden, belediye güzellemesi yapılmaması gerektiğini, kıyas edilen parti bünyesinde hizmet veren Belediye başkanlarının da yönettiği kentlerde durumun çokta farklı olmadığını söylemiştim.

Ama; “anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az” söyleminden yola çıkarak, bu eleştirilerin insan sağlığına zarar verdiğini düşünerek eleştiri uzmanlarını kendi haline bıraktım.

Biz, vatandaşlar olarak; Belediye başkanlarımızı 5 yıl boyunca bizlere hizmet etsin diye seçiyoruz. 5 yıl sonra yeni bir seçim yapacağımızda memnun kalmadığımızda oyumuzu değiştirip, yeni bir süreç başlatıyoruz.

Yağışlar nedeniyle, Belediye başkanı eleştiren arkadaşlarında bu tarz bir sürece başladığını biliyorum.
Şimdi bana evet biz zaten bunun için oy veriyoruz, hizmet etsin diye oy veriyoruz diyenler olacaktır.
Elbette sadece Belediye başkanı seçmekte iş bitmiyor. Belediye Meclisi üzerinde iyimser oy kullanabilen bürokratlarımız olur ise; Ankara ve diğer illerimizde altyapı ve kent projeleri açısından daha iyi süreç başlayacaktır. Bunu da göz ardı etmemek gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR