Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Yeniden Aday Olmak

Yeniden Aday Olmak

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri heyecanı giderek artıyor. Seçim gününe iki haftadan çok kısa bir zaman kala seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, adayların mal varlıklarını açıklamaları da dikkatlerden kaçmıyor.

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehir Belediye Başkanları ve Başkan adaylarının mal varlıklarını açıklamaları ilgiyle takip edildi. Her yerel seçim de olduğu gibi, bu seçim sürecinde de geleneğin bozulmadığı görüldü.

Belediye Başkanlarının ve Başkan adaylarının mal varlıklarını açıklamaları gayet güzel bir durum ancak dikkatlerden kaçan bir detay daha var.

Şu an görev yapan Belediye Başkanları arasında yeniden adaylığını açıklayanlar var. Örneğin Mansur Yavaş ve Örneğin Murat Ercan gibi isimler. Sadece bu isimler üzerinden değil, genel olarak Belediye Başkanlarının, tekrar aday olmaları durumunda açıklamaları gereken detay mal varlıkları olmamalı.

Söz verip yapılmayan projelerin açıklanması olmalı. Yarıda kalan projeler olmalı. Hiç başlanmamış projeler olmalı. Bunun dışında zaten yapılan projeler veya talep eşliğinde gerçekleştirilmiş projeler elbette takdir edilebilir.

Türkiye’de vatandaşlarımız Belediye Başkanlarının ve Başkan adaylarının mal varlıkları genelinde çok fazla tartışma yaşıyorlar. Hangi başkanın ne kadar parası var, hangi başkan kaç arabaya sahip v.b. detaylar her zaman işin magazinsel boyutu olarak ön plana çıkar.

Ama diğer yandan; Belediye Başkanı olarak görev yapan isimlerin, 31 Mart seçimleri için yeniden adaylıklarını açıklamalarının gölgesinde gizli kalmış projelerin olduğunu görebiliyoruz. Bu detayları çok paylaşıp isimler üzerinden algı yapmak veya sürece zarar vermek istemiyorum.

Vatandaşlarımız bu konu üzerinde yoğunlaşarak, sandık sürecinde yetkilerini tam anlamıyla özgürce kullanabilmelerini istiyorum. Tüm problem mal varlığı olmamalı, mal varlığına gelinen süreç zarfında yaşanan zor durumlar ve geliştirilmeyen projelere dikkat çekilmeli diye düşünüyorum.

Bu sayede yeniden aday olmak veya adaylığın verdiği özgüven ile çalışmaları tamamlamak daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Umarım gelecek süreçte ve diğer yıllarda yapılacak yerel seçimlerde veya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu konu daha fazla ele alınabilir.

Çünkü bu konunun eleştirisini sosyal medya üzerinde yapan pek çok kesim var. Rakipler üzerinden algı yapıyorsunuz diye birbirleri ile kavga ediyorlar. Ama bunu vatandaş olarak düşünürsek, çeşitli sorunların ve eksik kalmış projelerin yapılarak vatandaşın faydalanması için sürecin daha güzel hale getirilebileceğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR