İbrahim Ethem Ünal

İbrahim Ethem Ünal

Yine aynı tartışma

Yine aynı tartışma

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu'nun yabancı sayısının azaltılması konusunda yaptığı açıklamalar ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı sınırlamasını yeniden görüşmek için toplanma kararı alması futbol komuoyunda yoğun bir şekilde tartışılıyor.
Süper Lig'de mücadele eden futbol takımları Türkiye’de kadrolarında 14 yerli, 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyor. Bu planlamaya göre 18 kişilik maç kadrolarında herhangi bir yabancı sınırı yok. Yani takımlar istedikleri takdirde sahaya 11 yabancı oyuncu ile çıkabiliyor ancak 18 kişilik maç kadrosunda 7 yerli futbolcu bulundurmak zorunlu tutuluyor. A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu'nun yabancı sayısının azaltılması gerektiğini söylemesi tartışmaların fitilini yeniden ateşledi.
Yeni yabancı kuralı meselesi, futbol camiası tarafından yoğun bir şekilde tartışılırken Türkiye Futbol Federasyonu konuyu görüşmek üzere toplantı yapma kararı aldı. Kendi başına karar vermek istemeyen ve geniş çaplı bir toplantı planlayan TFF, tüm futbol ailesinin konuyla ilgili görüşünü alacak. Kulüp temsilcileri, yöneticiler, teknik adamlar ve takım kaptanlarının katılacağı görüşmede herkesin fikri alındıktan sonra ortak bir karar vermesi bekleniyor.
Değerli okurlar, konuya ilişkin herkesin bir görüşü vardır .Bütün görüşlere saygı duyuyorum. Aşağıda yabancı sınırlaması varken yapılan ve sınırlama yokken yapılan transferlerin bonservis bedellerini paylaşarak konuya ilişkin takdiri siz değerli okurlara bırakıyorum.   
- YABANCI SINIRLAMASI VARKEN
Mehmet Topuz - 9 milyon euro                             
Alper Potuk - 7.25 milyon euro
Ozan Tufan - 7 milyon euro
İsmail Köybaşı - 5.5 milyon euro
Tarık Çamdal - 4.75 milyon euro

- YABANCI SINIRLAMASI YOKKEN
Sneijder - 7.5 milyon euro
Feghouli - 4.25 milyon euro
Adriano - 2.3 milyon euro
Gomis - 2.3 milyon euro
Valbuena - 1.5 milyon euro
Atiba - (Bedelsiz)
***
Bugünlerde futbolda ve basketbolda milli takım heyecanı yaşıyoruz. İsterseniz futboldan başlayalım.2018 Dünya kupasına katılmak için mücadele ediyoruz. Hiç detaylara girmiyorum. Ukrayna maçı şöyle ,Lucescu şöyle, oyuncular şöyle, federasyon şöyle demeyeceğim. Demek istediğim tek şey sürekli saha dışı olaylarla tartışılan milli takımımız ne yazık ki bizden her geçen gün uzaklaşıyor. Ne zaman milli takım konusu açılsa insanlar artık duymak bile istemiyor. Bırak diyor. Saha içinde yürüyen futbolcu istemiyor vatandaşlar. Yenilelim ama mücadele edelim diyor herkes. Durum daha kötüye gitmeden yeni çalışmalar yapılması gerekiyor. 
2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli basketbol takımımız ise sergilemiş olduğu mücadele nedeniyle alkış alıyor. Grupta Rusya ve Sırbistan'a yenilmemize rağmen oyuncularımızın göstermiş olduğu inançlı mücadele sporseverlerin takdirini topladı. Yeni bir yapılanmaya giren A Milli basketbol takımımız gelecek adına son derece olumlu sinyaller veriyor. Teşekkürler çocuklar... 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR