Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

ZTK'da Anadolu Gücü

ZTK'da Anadolu Gücü

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 19 Eylül 2023 tarihinde açıklanan detaylara göre; Ziraat Türkiye Kupası’nda (ZTK) 1. tur müsabakalarına yönelik fikstür programı belli oldu.

Ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’nda 1.tur maçlarının, 26 Eylül, 27 Eylül ve 28 Eylül 2023 tarihlerinde oynanmasına karar verildi.

Elbette 1.turu programı, ön eleme turu maçları sonucunda belirlendi. Yapılan maç programına göre; 14 Bölgesel Amatör Lig (BAL)takımı, TFF 3.Ligi’nden 48 olmak üzere toplamda 62 takımın katılım gösterdiği belirtildi.

Tek maçlı eleme formatı kapsamına göre oynanacak ZTK 1.tur maçlarında heyecan bol olacak ve Anadolu gücü kendini gösterecektir.

Ben 2023 – 2024 Türkiye Futbol Sezonu içerisinde; hem Süper Lig maçlarında, hem de ZTK maçlarında Anadolu takımlarının kendisini göstermesinden yanayım. Her yıl devam eden, “büyük takım” hegemonyasının yerini Anadolu güçlerine bırakmasını istiyorum.

Avrupa’nın diğer ülke lig ve kupa mücadelelerinde de durum pek farklı değil ancak, ülkemizde Anadolu’ya olan düşkünlük, Anadolu takımlarının taraftar gücü, Anadolu takımlarının kendi yağında kavrulurcasına mücadeleler vermesi; hepimizin iştahını kabartıyor ve büyük takımlara iyi bir ders niteliğinde maçlar oynanmasına neden oluyor.

Şahsi fikrime göre; bu yıl birkaç Anadolu takımının hem kendi liglerinde, hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda büyük maçlar oynayarak, gövde gösterisi yapacağını düşünüyorum.

İlerleyebildikleri en üst noktaya kadar ilerlemelerini istediğim Anadolu takımlarının her daim destekçisi ve taraftarı olduğumu da belirtmek isterim. Umarım bu yıl Anadolu takımlarının “zorlu” şartlar altında yaptıkları antrenman ve maçların meyvesini sezon sonunda görebiliriz.

Ülkemizde ne yazık durum çok basitleştiriliyor. Kupa veya lig programları açıklandığında; “büyük takımlar” tamam aldı veya kazandı ifadeleri dile geliyor ancak hepimizin Anadolu’ya bir sempatisi olduğu da bir gerçektir.

Bu yüzden Anadolu’nun gerçek gücünü görmek, büyük takım hegemonyasının yıkılması adına; belki bir daha kazanılmayacak zaferlerin 2023 – 2024 Türkiye Futbol Sezonunda konuşulmasını çok ama çok istiyorum.

Bu yıl sıkı bir futbol izleyicisi, analizcisi, taraftarı ve eleştirmeni olmak istiyorum. Çünkü ben bu yıl Anadolu takımlarının gücünü göstererek, Avrupa Kupalarında da ülkemizi temsil etmesini istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR