Osman Doğan

Osman Doğan

AK Parti Allah var dese CHP Yok der

AK Parti Allah var dese CHP Yok der

AK Parti Allah var dese CHP Yok der. CHP’ye göre siyaset, etki tepki şeklinde yürüyor. Sipariş söylemlerle yönetilen CHP'nin kendisine ait bir yönetme kafası mevcut değil... Her alanda son anda hortlayan CHP, 15 Temmuz’da en son konuşanlardan. Bütün yazılarımda CHP'nin bekleyişi çok temiz bir bekleyiş değil... Allah korusun darbe gerçekleşseydi, "Sistem tıkanmıştı böyle olması elzemdi" açıklamaları yapar mıydı? Bana sorarsanız yapardı derim. İşte buna rağmen tarihinde ilk defa yeni kapı ruhuna göre Ak Parti’yle aynı kulvarda yer alan CHP'nin o tavrını resmedip milletin müzesine asmamız şart.

Resmin altına da CHP tarihinde ilk defa Ak Parti ile aynı safta yer aldı. Notu düşülmeli. Bu not, bu tablo haricinde hiçbir zaman İslam’ı savunanların yanında yer almayan, Allah diyen insanımızın sesini duymayan bu partinin bugün hayırda hayır vardır demesini 16 Nisandan sonra da kullanmasını umarım... En azından evetin hürmetine dinimize dair bir söylemi öğrenmiş olur... Dünden bugüne adım adım CHP'yi analiz edelim. Bakalım bu adamlar bu ülkenin hayrına kaç iş yapmışlar. Elle tutulur bir iyilik yapmışlarsa ben de hayır diyeceğim. Tanzimat dediler; memleketin temel bünyesini, temel nizamını tahrip ettiler.

Islahat dediler; baştan aşağı bütün milli düzeni ifşad ettiler. Meşrutiyet dediler; istibdat (baskı) çetesi kurdular. Laiklik dediler; din ve vicdan hürriyetini en ağır zincirlerle bağladılar. Demokrasi dediler; en koyu diktatörlük idaresi tatbik ettiler. Medeniyet dediler; Avrupa’nın çıplaklığını getirip yarışmalarla rezalet getirdiler. Bütün bu bozguncu hareketin neticesi ne oldu?

1 – İslam Hilâfeti’ni kaldırdılar. 2 – Devletin dini İslam’dır“ ibaresini anayasadan çıkardılar. 3 – Şeyhülislamlığı ve Şer’iyye Vekaletini lağvettiler. 4 – Miras hukukunu değiştirdiler. 5 – Dinî nikâhı yasak ettiler. 6 – Kocası ölen veya boşanan kadınlara ait iffet diye bir şey tanımadılar. 7 – Kadınların başörtüsüne karşı çıktılar. 8 – evlilik hukukunu değiştirdiler. 9 – Şer’î yemini değiştirdiler. 10 – Çocukları sünnet etmeyi yasakladılar (sonra müsaade edildi) 11- Cuma ve Bayram hutbelerinin sünnet vechi üzere Arabî lisanla okunmasını yasak ettiler. 12 – İslam Hukuku yerine, medenî kanunu getirdiler. 13 – Askerî sancaktan, Kelime-i Tevhid’i kaldırdılar. 14 – İstanbul fethinin sembolü olan Ayasofya Camisini Müzeye çevirdiler.

15 – Hulefa-i Raşid’in levhalarını camilerden indirdiler. 16 – Din derslerini mekteplerden kaldırdılar. 17 – Dinî ve İslami kuruluşları yasakladılar. 18 – Kur’an harflerini yasak edip, Latin harflerini getirdiler. 19 – Camilerde Kur’an öğrenmeyi men ettiler (sonra serbest bırakıldı) 20 – Ezanı Türkçe okuttular. (1950′den sonra yasak kaldırıldı) 21 – Kur’an cüzlerinin satışını yasakladılar (sonra serbest bırakıldı) 22 – Dinî kitapları Halk Partisi binalarına sokmadılar. 23 – Latin Alfabe getirdiler Arapça yerine 24- Medreseleri kapattılar (hâlâ kapalıdır!) 25 – Bir çok cami ve mescitleri camilikten çıkardılar. 26 – Türbeleri kapattılar. 27 – Tekkeleri kapattılar. 28 – Milletin başına zorla şapka giydirdiler (giymeyenler asildi) 29 – Şer’î talaki (boşanmayı) tanımadılar.

30 – Millet kürsüsünde "Din zehirdir“ dediler. 31 – ‘‘Din fikrini milletin kalbinden silmek için otuz seneye daha ihtiyacımız vardır“ dediler. 32 – ‘‘Din ve Arapça kitapları toplayıp imha edeceğiz! dediler. 33 – Hacca gitmeyi yasakladılar (sonradan bu yasak kaldırıldı) 34 – Sarık ve cübbeyi yasakladılar (sonralari tek camilerde müsaade ettiler) 35 – Kâbe levhalarını ve benzeri tasvirleri (resimleri) camilerden indirdiler. 36 – Müslüman kızların, gayrimüslimlerle evlenmelerine müsaade ettiler. 37 – Süt kardeşlerin ve süt annelerin evlenmelerine müsaade ettiler. 38 – Vakfiye şartlarına riayet etmediler. 39 – Mason localarının açılmasına müsaade ettiler. 40 – Abidelerde ve tarihi eserlerde Kur’an ayetlerini sildiler. 41 – Tekbir seslerini horladılar. 42 – Ezan seslerini horladılar. 43 – İslam şeriatını hor gören yazıların, gazetelerde yazılmasına müsaade ettiler. 44 – „Türk milleti baldırı çıplak bir Arap’ın vaaz ettiği (koyduğu) hükümlere bağlı kalamaz“ diye Peygamber’in tahkir edilmesine müsaade ettiler.

45 – Peygamber’e, ‘‘O deve çobanı idi“ diye tahkir edilmesine müsaade ettiler. 46 – Kur’an-ı Kerim’in „Ortaçağdan kalma hükümlerine bağlı kalamayız“ dedirttiler. 47- Din ehlini her fırsatta küçümsediler, hatta darağaçlarında sarıklarını boyunlarına doladılar. 48 – Camileri müze ve eşya depoları haline getirdiler. 49 – Kur’an okunmasını men ettiler. Okuyanları da alay ile karşıladılar. 50 – Beş vakit namazda Kur’an okunmasını yeltendiler. (sonra müsaade edildi.)  51 – Bazı haramları helal saydılar ve satışına müsaade ettiler. (İçki satışı ve domuz beslenmesi gibi.)  52 – Dedelerimiz Oğuz ve Cengiz, Hz. Hüseyin’in dedesine muadildir“ demeleriyle, Resul’ü Ekrem’i tahkir ettiler.  53 – Bazı okullarda öğretmenler tarafından din tahkir edilmesine müsaade ettiler. 54 – Hacıların, hacdan dönüşlerinde Tekbir getirdiklerinden dolayı, onları mahkemelere sevk ettiler.

55 – Bazı yerlerde ve camilerde (Masallah) yazılarını kaldırdılar. 56 – Bazı neşeli günlerinde içki masaları kurdular ve kadeh tokuşturdular. 57 – Bazı seyir sürurlarında ve localarında ‘‘Din ve Arap dilini kapattık“ diye iftihar ettiler. 58 – Buluğ çağına gelmiş erkek ve kız çocuklarının karışık okumalarını mecbur ettiler. 59 – Büyük erkek ve kız çocukların beraberce oyun ve top oynamalarına müsaade ettiler. 60 – Baştan komünistlerin teşkilatlanmalarına müsaade ettiler. 62 – (Vaktiyle) komünist öğretmenlerle köy mekteplerini doldurdular. 63 – Cuma günü tatili pazara çevirdiler. 64 – Hicrî takvimi resmen miladî takvime çevirdiler.

66 – Din devletten ayırmak suretiyle devleti dinin kontrolünden çıkardılar. 67 – Alenen ve iftiharla „Biz içkiyi böyle içeriz!“ dediler 68 – Katiller ve caniler için şeriat ceza maddelerini değiştirdiler; 69 – Çıplak kadınları, erkeklerin önünde oynattılar. 70 – Kuranı Kerim'leri gömdürüp camileri ahıra çevirdiler. Camileri İngiliz ve Ruslara sattılar. 71 – Kuran öğrenme yaşını yükseltip engeller koydular. 72 – Ziyafetler tertip etmek suretiyle, Ramazan’a karşı hürmetsizlik yaptılar. 73 – Dinî bayramlara hürmet göstermediler. 74 – Nikâh, velime (düğün yemeği) ve diğer İslami merasimler için pazar günleri tercih ettiler. 75 – Erkek ve kadınları, hatta kızları mektep çocuklarının, hal ve hareketlerinde ve bütün kısa elbise ve giyinişlerinde Hristiyan kadın ve kızlarına benzettiler. 76 – Dişlerini zaruretsiz altın ve gümüşle kaplatma ile süslemelerinde ecnebilere benzettiler. 77 – Denize girmede ve oyun yerlerinde avret yerlerini açtılar. 78 – Güzellik yarışmalarına kadın ve kızları kattılar. 79 – Suret ve heykellerle evleri, makamları, kabirleri ve meydanları süslemekte ecnebilere benzediler.

80 – Hatta namaza bile baş açık durarak yabancılara benzediler. 81 – Hatta camilerde bile kadın-erkek karışık bulunmasını caiz gördüler.  82 – Vicdan hürriyetini men ettiler. 83 – Askeriyeden, tabur imamlarını ve alay müftülerini kaldırdılar.  84 – Dinî neşriyat mevzuunda, basın hürriyetini kaldırdılar. 85 – Kürsü ve minberlerde din hürriyetini yasakladılar. 86 – Dinî örf ve adetleri lağvettiler. Hatta alaya aldılar.  87 – Mezarları yıkıp, üzerlerine binalar inşa ettiler. 88 – Geçmişlerimizi ve din büyüklerimizi mütemadiyen hor gördüler, hatta onlara sövdüler. 89 – Irz, namus ve karşı mukaddesata karşı terbiyesizce davrandılar.

90 – Katil, cinayet ve tecavüzleri birbirlerini takip etti. 91 – Her gün, ser ve zarar yapar, su-i istimalde bulunurlar. 92 – Dindarları hapis ettiler; kendilerine karşı çıkanları da tutukladılar. 93 – Günlük islerini şer’î kanunlara göre değil, dinsiz kanunlara göre yürüttüler. Bu suretle ‘‘Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, kâfirlerin ta kendileridir!“ (Maide, 44) mealindeki bu ayetin sümülüne girmişlerdir. 94 – Dinî mevzularda içtimaî hürriyeti yasakladılar. Bu zamana kadar tek derdi milletine zarar olan bir zihniyetin bu milletin iyiliğini düşüneceğine inanan kaç saf var acaba! Sağlıcakla kalın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR