AK Parti'den istifa edip YRP'den aday oldu

AK Parti'den istifa edip YRP'den aday oldu

Aday belirleme çalışmalarına hız veren ve pek çok il ve ilçede adaylarını netleştiren AK Parti’de istifa depremi yaşandı. Eskişehir’in Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut, AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nden Günyüzü adayı oldu.

AK Parti’nin Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut, AK Parti tarafından yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyince partisinden istifa etti. AK Parti’ye tepki olarak istifa eden Durgut, Yeniden Refah Partisi’nin Eskişehir’in Günyüzü ilçesi belediye başkan adayı oldu.

AK PARTİ GÜNYÜZÜ’NDE BBP’Yİ DESTEKLEYECEK

Cumhur İttifakı’nın paydaşlarından biri olan Büyük Birlik Partisi’nin talebiyle Günyüzü’nde BBP’nin adayını destekleme kararı alan AK Parti’de, mevcut başkan Menderes Durgut aday gösterilmedi. Bu durum üzerine partisine tepki gösteren Durgut, Yeniden Refah Partisi’nden Günyüzü Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Aday tanıtımında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da yer aldı.

menderes-durgut-2.jpg

MENDERES DURGUT KİMDİR?

Menderes Durgut, 1970 senesinde Günyüzü ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Günyüzü, ortaokul ve lise öğrenimini İmam Hatip lisesinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi ön lisans mezunu olan Durgut, 2009 - 2014 yılları arasında AK Parti İl Genel Meclis üyeliği, projeler komisyon başkanlığı tarım alt yapı komisyon başkanlığı, imar komisyon başkan yardımcılığı, meclis adına il milli eğitim il danışma kurulu üyeliği, il disiplin kurulu üyeliği ve il encümenliği görevlerinde bulundu. Lisanslı sporcu olup, Atletizm alanında Türkiye derecesi bulunan Menderes Durgut, 2019’daki yerel seçimlerde AK Parti’den Günyüzü Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Seçimden zaferle ayrılan Durgut, beş yıl boyunca görevini sürdürdü. AK Parti’nin 2024’te Günyüzü’nde aday çıkarmaması üzerine partisinden istifa ederek, Yeniden Refah Partisi Günyüzü Belediye Başkan Adayı oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.