Ankara Çubuk arası kaç km? Ankara Çubuk arası kaç saat? Ankara’dan Çubuk’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Çubuk arası kaç km? Ankara Çubuk arası kaç saat? Ankara’dan Çubuk’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Osmanlı Dönemi’nde savaşlara ev sahipliği yapan, turşusu ile ünlü ilçe Çubuk’a nasıl gidilir, Ankara-Çubuk arası kaç km ve Ankara’dan Çubuk’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Çubuk ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Çubuk’a nasıl gidilir, Ankara- Çubuk arası kaç km ve Ankara’dan Çubuk’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da Çubuk’a seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Çubuk arası kaç km? Ankara’dan Çubuk’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Çubuk’a gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

çubuk ilçesinden bir kare

ANKARA-ÇUBUK ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Çubuk merkezi, 41,1 kilometredir. Turgut Özal Bulvarı üzerinden, ya da protokol yolu diye tabir edilen güzergâhtan gidildiğinde 41,1 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 45 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN ÇUBUK’A GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Çubuk’a gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Çubuk’a giden EGO otobüsünün numarası 487-487/4 ve 497’dir. Bu numaralı Çubuk EGO otobüsleri Çubuk’tan gelerek Ankara merkezde çeşitli noktalardan geçiyor. Sonra Çubuk’a geri gidiyor.

Ankara-Çubuk arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 16,5 TL, öğrenci biniş 9 TL’dir. Ayrıca Ankara-Çubuk arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor.

çubuk 2 baraj gölü

ÇUBUK’A GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Çubuk’a servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, protokol yolu güzergâhını takip ederek Çubuk’a ulaşıyor. Servis ücretleri EGO otobüsleri ile aynı olup tam bilet 16,5 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 9 TL’dir.

ANKARA-ÇUBUK ARASI YOL TARİFİ

Ankara Çubuk arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Çubuk arası yol tarifi için tıklayınız.

ÇUBUK’TA GEZİLECEK YERLER

Çubuk, tarihi ve kültürel olarak farklı uygarlıkların izlerini taşıyor. Özellikle de Osmanlı Devleti’nde unutulmayan hadiselerin yaşandığı Çubuk ilçesi günümüzde tarihi ve kültürel birçok öneme sahip. Gezi rotası oluşturacak vatandaşlar için hafta sonu tatillerinde Ankara’ya yakınlığına bağlı olarak da Çubuk tercih edilebilir.

Çubuk’ta gezilecek yerler; Çubuk Şehir Müzesi, Atatürk Parkı, Çubukabad Parkı, Kalender Veli Türbesi, Alveren Yaylası, Tarihi Mahmutoğlan Camii, Kışlacık yaylası, Çubuk-2 Barajı, Çubuk-2 Barajı Mesire Alanı ve Meva Garden Park’tır. İnsanlar buraları gezerek hem güzel anlar yaşamış olur hem de unutamayacakları anılar biriktirmiş olurlar.

çubukta bulunan bir yeşil alan

ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, 1976 senesinde Ankara’nın Çubuk ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulları doğduğu ilçede tamamlayan Demirbaş, lisans eğitimi için Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ni kazandı. 1998 Yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra vatani görevini tamamlamak için askere gitti. Askerden döndükten sonra serbest bir avukat olarak dava almaya başladı.

Çalışma hayatının yanında bazı STK’larda da görevler aldı. Siyasete 2008 yılında ilçe teşkilatı başkan yardımcısı olarak girdi. Daha sonra ilçe başkanlığı da yapan Baki Demirbaş, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Çubuk Belediyesi Başkan Adayı oldu. Yapılan seçimlerde halkın çoğunluğunun oyunu alarak Çubuk Belediye Başkanı olarak seçildi. Baki Demirbaş, aynı zamanda Rabia Demirbaş ile evli olan Baki Demirbaş, iki çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum