Ankara'da 97 bin kişi okuma yazma bilmiyor

Ankara'da 97 bin kişi okuma yazma bilmiyor

TÜİK verilerine göre, Başkent’te 97 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Buna göre Ankara’da 6 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 2,3’ü okur yazar değil.

2017 yılı verilerine göre, Türkiye'de 6 yaş ve üzeri okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 3,78 oldu. Ülke genelinde okur-yazar olmayan kişi sayısı da 2 milyon 336 bin olarak hesaplandı. Ankara ise, İstanbul'dan sonra okur-yazar olmayan nüfusun en yüksek olduğu ikinci il oldu. 5 milyon 545 bin nüfuslu Ankara'da 97 bin 7 kişi okuma yazma bilmiyor. Ankara'da 6 yaş ve üzeri okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 2,3 oldu.

Ulusal Eğitim İstatistiklerine göre, okur-yazar olmayan 97 bin kişinin yaşadığı Ankara'da 6 yaş ve üzeri okuma yazma bilmeyenlerin nüfusa oranı yüzde 2,5 olarak hesaplandı. 282 bin 424 okur-yazar olmayan vatandaşın bulunduğu İstanbul'da 6 yaş ve üzeri okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 2,5.

EN YÜKSEK ÇAMLIDERE EN DÜŞÜK ÇANKAYA

Ankara'da 6 yaş ve üzeri nüfusa göre; okur-yazar olmayan nüfusun en yüksek olduğu ilçe yüzde 12,3 ile Çamlıdere olurken; okur-yazar olmayan nüfusun en düşük olduğu ilçe yüzde 1 ile Çankaya oldu.

liste-son.jpg

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.