Ankaralılar yeşil alan miktarından memnun

Ankaralılar yeşil alan miktarından memnun

2017'de kişi başına düşen yeşil miktarı 20 metrekareyi aşan Ankara'da, halkın yüzde 70'inin şehirdeki yeşil alanlardan memnun olduğu öğrenildi.

Büyükşehir'in son yıllarda Ankara'nın rengini griden yeşile döndürmek amacıyla çalışmalar sonuç verdi.

Eurostat verilerine göre; Ankaralıların yüzde 70'inin şehirlerindeki yeşil alanlardan memnun olduğu görüldü.


109 farklı şehir temel alınarak yapılan araştırmaya göre, Türkiye'den Ankaralıların yüzde 70'inin şehirdeki yeşil alanlardan memnun olduğu kaydedildi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre; Ankaralıların yüzde 70'inin şehirlerindeki yeşil alanlardan memnun olduğu görüldü. 109 şehir temel alınarak hazırlanan raporda, Türkiye'den Ankara ve İstanbul yer aldı. Ankara, yüzde 70 memnunluk oranıyla 90'ıncı sıraya yer alırken, İstanbul, yüzde 49'luk memnuniyet oranı ile İstanbul ise, 103'üncü sıraya yerleşerek sondan altıncı oldu.

Dünyanın en yeşil şehri?

Eurostat verilerine göre; yeşil alanlardan en çok memnun olan şehir, Letonya'nın Ventspils olarak kaydedildi. Listenin başına yerleşen Ventspils'deki yeşil alandan memnuniyet duyan kişilerin oranı ise yüzde 98 olarak görüldü. Buna karşın yaşadığı şehirdeki yeşil alanlardan en az memnun olan İtalya'nın şehir Napoli olarak kayıtlara geçti. 

20 METREKAREYİ AŞTI


Büyükşehir Belediyesi son yıllarda Başkent'in rengini griden yeşile döndürmek amacıyla çalışmalar yürütüyor. Mevsimine göre çim, çiçek, ağaç ve çok sayıda yeşil bitki örtüsünü şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında 64 bin 439 fidanı toprakla buluşturdu.

10 milyon 766 bin 880 çalı dikerek oluşturduğu farklı motiflerle, şehre estetik bir görünüm kazandıran Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, geçtiğimiz yıl 11 milyon 803 bin 147 de çiçek ekimi gerçekleştirdi.

Rekreasyon alanlarının yanı sıra kentin önemli arterleri, cadde, bulvar ve parklarını iklim koşullarına uygun çiçeklerle donatan ekipler, 165 milyon 338 bin 50 metrekare çim ekimi yaptı.

Böylece Ankara'da yaşayan vatandaşlar için kişi başına düşen yeşil alan miktarı artarak, 20 metrekarenin üzerine çıktı.


UĞUR DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.