Atanamamış öğretmenler 3’üncü kez Ulus’ta toplanmaya hazırlanıyor

Atanamamış öğretmenler 3’üncü kez Ulus’ta toplanmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin dört bir yanından örgütlenip sene başından beri 2 kez Ulus Heykel’de basın açıklaması yapan atanamamış öğretmenler, bir kez daha Ankara’da toplanmaya hazırlanıyor. 100 bin atama talebiyle yapılacak toplantıya yoğun katılım bekleniyor.

Ülkemizdeki eğitim sisteminde ciddi bir öğretmen eksikliği bulunduğunu söyleyen yetkililer, sistem içerisinde yaklaşık 120 bin öğretmenlik bir açık olduğunu savunuyor. Bunun yanı sıra sayıları 80 bini bulan ücretli öğretmenlerin özlük haklarında iyileşme talep eden öğretmenler taleplerini duyurmaya çalışıyor. Emekli olan öğretmenlerin yerine yeterli sayıda atama yapılmadığını söyleyen atanamayan öğretmenler bir kez daha Ankara’ya gelecek. Atanamayan öğretmenler acil bir şekilde yapılması istedikleri 100 bin öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi için basın açıklaması yapacak. Öğretmenlere göre bu atamalar eğitim kalitesini yükseltmek ve öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak için büyük bir adım olacak.

PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ KPSS MAĞDURİYETİ

2017, 2018, 2019 ve 2021 KPSS grupları, hem ilk atama hem de ek atama süreçleriyle toplamda ayrı ayrı yaklaşık 40 bin kişilik atama fırsatı elde etti. Ancak 2020 KPSS grubundan pandemi döneminde okulların kapalı olması nedeniyle sadece 17 bin 408 kişi atandı. Bu atamalarda, 2019 KPSS grubuna ait puanların da kullanıldığı ifade ediliyor. Tüm bunlara ek olarak son 15 bin kişilik ek atama sürecinde 2020 KPSS puanıyla atanabilen öğretmen adaylarının sayısı sadece 408. Gelinen noktada, 2020 KPSS mağduru olan öğretmen adaylarının karşı karşıya olduğu temel sorun hem 2019 hem de 2021 KPSS sınav sonuçlarıyla atamaların karma bir şekilde yapılması. Meslek örgütlerinin önde gelen isimlerine göre bu durum, 2020 KPSS puanlarının atama sürecinde yeterince dikkate alınmamasına ve mağduriyet yaşanmasına neden oldu.

basliksiz-1.jpg

MAYIS AYINDA 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMIŞTI

Mayıs ayında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir tören ile 45 bin öğretmenin ataması kamuoyuna ilan edilmişti. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını bugün gerçekleştiriyoruz.” diye konuşmuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise yapılan 45 bin öğretmen atamasının son 20 yılın en yüksek ataması olduğunu ifade ederek bu atamanın eğitimdeki devrimsel dönüşümün bir göstergesi olduğunu vurgulamıştı. Bakan Özer konuşmasında son yirmi yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandığını dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.