'Avrupa'ya İstiklal Marşı'mızı ezberlettik'

'Avrupa'ya İstiklal Marşı'mızı ezberlettik'

İftar programında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, uzun yıllar sonra ata sporu olan güreşte büyük bir başarı ivmesi yakaladıklarını belirterek, “Adeta Avrupa'ya İstiklal Marşı'mızı ezberlettik” dedi. 

İftar programında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, uzun yıllar sonra ata sporu olan güreşte büyük bir başarı ivmesi yakaladıklarını belirterek, “Adeta Avrupa'ya İstiklal Marşı'mızı ezberlettik” dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Ankara’daki iftar yemeğinde güreş camiasını bir araya getirdi.  Yenimahalle’deki İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde önceki akşam gerçekleştirilen iftar yemeğine Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yönetim kurulu üyeleri, kulüp temsilcileri, antrenör, hakem ve sporcular ile çok sayıda davetli katıldı.

BAŞARIYA İMZA ATTIK

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yaptığı konuşmada ata sporu olarak bilenen güreşte yakalanan başarı ivmesinin yükseldiğine dikkat çekti. Geride kalan Avrupa Şampiyonası’nda 70 yıl aradan sonra 6 altın madalya kazanıldığını belirten Başkan Aydın, “Adeta Avrupa'ya İstiklal Marşı'mızı ezberlettik. Yönetim kurulu üyelerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımızla gerçekten bir ekibiz. Bu ekibin neticesinde böyle bir başarıya imza attık” dedi. 

turkiye-gures-federasyonu-baskani-musa-aydin,.jpg

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN ARANAN TEK ÜLKEYİZ

Şampiyon sporcuların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aranarak tebrik edildiğinin altını çizen Başkan Aydın, “Hiçbir ülkenin sporcusu şampiyon olduğunda Cumhurbaşkanı tarafından aranmıyor. Ancak bizim sporcularımız şampiyon olduklarında Sayın Cumhurbaşkanımız arayarak tebrik ediyor. Bu anlamda çok şanslıyız. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu. 

turkiye-gures-federasyonu-baskani-musa-aydin,,.jpg

DÜNYA ŞAMPİYONASINDA HEDEF 18’DE 18 

Önlerinde Dünya Şampiyonası'nın olduğunu da belirten Aydın “Kazakistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ilk 6'ya girecek sporcular olimpiyat vizesi alacak. Bu şampiyona Türk güreşi için çok büyük önem arz etmekte. Hedefimiz 18'de 18 olimpiyat vizesi almak. Bazı branşlarda vize almak başarı sayılabilir ancak güreşte vize almak önemli değil. Çünkü Türk spor tarihine baktığımızda güreşte 1609 madalya kazanmışız. Olimpiyat tarihine baktığımızda 94 madalyanın 63'ünü güreşte kazanmışız. 39 altın madalyanın 29'unu güreşte almışız. Güreş, Türk sporunun lokomotif branşı. Güreşte olimpiyat vizesi almaktan ziyade madalya almak önemli" şeklinde konuştu. 

RAMAZAN SAYGILI / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.