Bu bir zulümdür

Bu bir zulümdür

Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Çin’in camilerde sosyalizm eğitimiyle 'İslam'ı Çinleştirme' planına tepki göstererek, “Amaçları İslam’ın içini boşaltmak. Çin’in bu yaptığı bir zulümdür” dedi.

Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Çin’in camilerde sosyalizm eğitimiyle 'İslam'ı Çinleştirme' planına tepki göstererek, “Amaçları İslam’ın içini boşaltmak. Çin’in bu yaptığı bir zulümdür” dedi.

Çin'de devletin kontrolündeki İslam Cemiyeti, sosyalist değerlerle uyumlu şekilde "İslam'ın Çinleşmesi" planını duyurmasının ardından Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar alınan bu karara tepki gösterdi. Bayraktutar, bunun bir zulüm olduğunu söyleyerek, “Bugün yapılmak istenen içi boşaltılmış bir İslam dini oluşturup kendi algıları ile orada yeni bir bakış açısı inşa etmek. Kendilerine hizmetkâr, kendi bakış acılarına uyacak yeni bir modelle İslam'ın içini boşaltacaklar. Çin’in bu yaptığı bir zulümdür ve sessiz kalınmamalıdır” dedi.

ÇİN SAPKIN VE DİKTE YÖNETİM ŞEKLİNE SAHİP

Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Çin’in camide sosyalizm eğitimiyle 'İslam'ı Çinleştirme' planına sert tepki gösterdi. Çin'de devletin kontrolündeki İslam Cemiyeti, sosyalist değerlerle uyumlu şekilde "İslam'ın Çinleşmesi" planını duyurmasının ardından birçok kurum ve kuruluştan tepki geldi. Bayraktutar, “Çin zulmü yıllardır Müslümanları hedef alan sapkın ve dikte yönetim şeklini önceleyen bir sisteme sahip. Müslümanlara yaşama alanı sunmayan, aksine İslam inancını her zaman kendilerine tehdit olarak görmektedir” dedi.

İSLÂM’IN İÇİNİ BOŞALTACAKLAR

Bayraktutar, “Müslüman dünyasının gözü önünde Çin'de yaşayan Müslümanlara neler yapıldığını biliyoruz. Bugün yapılmak istenen ise içi boşaltılmış bir İslam dini oluşturup kendi algıları ile orada yeni bir bakış açısı inşa etmek. Kendilerine hizmetkâr, kendi bakış acılarına uyacak yeni bir modelle İslam'ın içini boşaltacaklar. Görülen o ki Müslümanların sessizliği ve tepkisizliği zulümlerin bitmemesine, aksine hadsiz bir tutumla inançlara nüfus etmelerine sebep olacaklar.”

ÇİN’İN DALKAVUKLARI…

 “Bugün orada gerçek İslâm’ın gerçek Kur'an'ın temsilcileri yok, onlar zulüm ve işkencelerle sistematik bir şekilde yok ediliyorlar. Bugün orada İslam adına konuşan ve karar verenler ise Çin zihniyetinin dal kavuklarından başkası değil. Bu bir zulümdür, bu insanlara yapılan zulmün artık dine ve inançlara da sirayet etmesidir. Bu kendisi gibi düşünmeyen herkesi zorla kendi şekline sokma gayretinden başka bir şey değildir. En acı olan da sessiz bir çoğunluk haline dönüşen Müslümanların gözlerinin içine bakarak bu hadsizlikler yapılmaktadır. Bunlar kabul görmemeli. İslam inançlara saygılıdır, fakat hiç kimse İslam'a karşı saygı göstermemektedir” diye konuştu.

SESSİZ KALINMAMALI

Bugün Çin’de yapılanların geçmişten bugüne planlanan erime ve eritme çabasından başka bir şey olmadığını belirten Bayraktutar, ”Çin'de Müslümanlar ve Müslümanlık dünya Müslümanlarının gözleri önünde erimektedir. Buna sessiz kalındığında da asimile edilmiş, değiştirilmiş yeni bir sapkınlıkla karşılaşacağız. Sessizliğimiz ne yazık ki acı son olacaktır” dedi.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.