'Engelsiz Kent Ankara' Festivali başladı

'Engelsiz Kent Ankara' Festivali başladı

Engelli vatandaşların sorunları için AKM’de düzenlenen festivale kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden katılımın düşük seviyede kalması ilgili STK’ları üzdü. 

Engelli vatandaşların sorunları için AKM’de düzenlenen festivale kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden katılımın düşük seviyede kalması ilgili STK’ları üzdü. 

 “ENGELSİZ KENT ANKARA” FESTİVALİ BAŞLADI

Tüm Engelliler Konfederasyonu, Pursaklar Belediyesi ve Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı desteği ile düzenlenen festivale, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tüm Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç ile birçok bürokrat katıldı. Festival 9 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

4217b21a-499e-4c73-910e-8c058b035521.jpg

KATILIMIN AZLIĞI SİTEME NEDEN OLDU

Festivalin açılış konuşmasını yapan Tüm Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç siyasi ve bürokratların katılımının azlığından dolayı sitemde bulunarak festivalde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın katılım göstermemesinden yakındı. Kılıç, “Cumhurbaşkanımız bizlere destek verdiği halde, bazı konular için gerekli yerlere emir verdiği halde bürokrasi ne yazık ki uygulanamaz olmuştur. Bu festivalde ücretsiz olarak katılım gösterin diyoruz kimse yanaşmıyor. Engelli sadece eğlence ile yemek ile hatırlanmamalıdır. Belediyeler yaptıklarını burada göstermemek için katılım göstermediler. Sadece Büyükşehir, Pursaklar ve Sincan Belediyeleri katılım gösterdi” dedi.

cce876ec-53b5-4425-a908-eaebdba3cf7b.jpg

“BİZİ BİR GÜNLÜĞÜNE ANLAYIP, KULLANMAYIN”

Her insanın bir engelli adayı olduğunu bunun unutulmaması gerektiğini söyleyen Nedim Kılıç, “Bize para vermeyin, bize acıma duygusu ile bakmayın. Biz de insanız. Bizim yanımızda göstermelik için yer almayın. Allah için yapın. Burada bugün üzüntü içindeyiz. Katılımdan da anlaşılacağı gibi bizlere değer veren kurumlar sayıları az da olsa bugün burada yer almıştır. Bizlere sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Engelimizi ne biz kullanalım, ne de sizler bir günlüğüne bizi anlayıp kullanın” diye konuştu.

39b2d44a-9b3d-474d-a62f-cdd11355e58c.jpg

TAMİRİ GÜÇ OLUR

Programda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, vatandaşları engelli ya da engelsiz diye ayırmadıklarını belirterek, eksik hizmetlerin giderilmesi için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Destici, özellikle engelli bireylere aile içinde uygulanan şiddet konusu üzerinde durarak, engelli bireylerin yaşam yerleri ve standartlarının sosyal hizmetler uzmanları tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.  Destici, şöyle devam etti: “Engelli kardeşlerimizi ziyaretlerde en çok şikâyet aldığımız konu aile içi şiddet oluyor. Engelli bireylerimiz hayata küstürülürse tamiri daha güç olur. Bu yüzden bu konu çok önemlidir.” 

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.