Etimesgut'ta fiber internet talebi

Etimesgut'ta fiber internet talebi

Etimesgut Güzelkent Mahallesi’nde bulunan Korukent Sitesi sakinleri, yıllardır sitelerine fiber internet bağlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Etimesgut Güzelkent Mahallesi’nde bulunan Korukent Sitesi sakinleri yıllardır sitelerine fiber internet bağlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Fiber hat için hane sayıları yetmiyor...

Site yöneticisi Turan Havuçoğlu, “Türk Telekom’a defalarca başvurduk. Fakat yetkililer bize ‘yeterli sayı yok’ diyor. Site zaten 16 hanelik. Bunun üstesine çıkamayız” diye konuştu. 

Yıllardır fiber internet başvurusu yapıyorlar ama...

Site yetkilisi Havuçoğlu, “ Bu siteye 2003 yılında taşındım. 2005 yılından itibaren evimizde internet bağlı. Fiber internet hizmete girdi gireli biz bağlatmaya çalışıyoruz. Defalarca başvurduk kesife geldiler fakat yine sonuç yok. En çok verilen cevap yeterli abone sayısının bulunmadığı. Fakat sitemizin kapasitesi zaten 16 hane bunun üstesine çıkamayız. Yalnızca ben değil tüm site sakinleri bu konudan şikâyetçi. Evlerimizde birden fazla cihaz bağladığımızda internet yetmiyor. Evlerin alanı geniş kablosuz internetin gücü yeterli olmuyor” diye konuştu. 

1-(3)-005.jpegHavuçoğlu, “Sitemizin önünde bulunan 8. Cadde dâhil her yerden diğer markaların fiber kabloları geçiyor. Yalnızca siteye giriş yapılmıyor. Etraftaki sitelerin tamamında fiber internet kullanılıyor. Türk Telekom’a gidiyoruz durumu anlatıyoruz ama maalesef bize yardımcı olunmuyor. Sizin aracılığınızla yine sesleniyorum bu soruna bir çözüm bulunsun.”

“İŞLERİMİ HALLEDEMİYORUM”

Site sakinlerinden Ali Doğan ise internetin bilgisayarlarında yetmediğini belirterek, “Bilgisayarımda işlerim oluyor fakat internet hızının yavaşlığından dolayı yapamıyorum. Çoğu kez bunun yüzünden mağduriyet yaşadım. Site yetkilimizin yanı sıra bende defalarca gittim telefonla görüştüm bana verilen cevap da aynı şekilde. Bu kadar zor olan nedir anlamış değilim” ifadesinde bulundu. 

Erkal Erdoğan//HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum