Fiyatları ’50 liraya sabitledik’

Fiyatları ’50 liraya sabitledik’

Antep fıstığının kilosunun 200 lirayı geçmesinin ardından, Başkent’teki baklavacılar, fıstıklı baklava üretimine devam edeceklerini, zammı da fiyatlara yansıtmadıklarını söyledi.

Fıstık içi kilosunun 200 lirayı geçmesinin ardından gözler baklava fiyatlarına çevrilmişti. Bizde zammı değerlendirmek üzere baklavacıların Ulus’ta kapısını çaldık. Bu yıl zam yapmayacaklarını belirten Camuzoğulları yetkilileri fiyat artsa dahi vatandaşın ilgisinin azalmadığı söyledi. “Vatandaş damak tadından vazgeçmiyor” diyen yetkililer fıstıklıya alternatif olarak kaymaklı baklava üretmeye başlayacaklarını söyledi. Öte yandan baklava ustaları olası ithal fıstıkla ilgili sorumuza da , “Antep’in fıstığından başkası bu baklavaya olmaz” cevabını verdi.  

VATANDAŞ DAMAK TADINI BIRAKMIYOR 

Son günlerde Antep fıstığı içinin kg fiyatının 200 lirayı geçmesiyle vatandaşlar acaba baklavaya zam olacak mı? Sorusunu sormaya başlamıştı. Bizde Ulus Camuzoğulları baklavacılarına zammı sorduk. Zam yok diyen baklavacılar, “Şu an elimizdeki fıstık stoklarından kullanarak imalatımızı gerçekleştiriyoruz. Tabi vatandaş haberlerde fıstık fiyatlarını duyunca zam sorusunu soruyor ama yemeğinden de vazgeçmiyor. Daha önceleri fiyat artışlarımız olmuş ancak müşterilerimiz damak tadından vazgeçmemiş yine fıstıklı baklava yemeye devam etmişti. Çoğu müşterimiz bunun fiyatı ne kadar da artsa ben yerim diyor” değerlendirmesinde bulundu.  

ALTERNATİF KAYMAKLI OLUCAK
Fıstık ve ceviz içinin kilolusunun giderek artmasından kaynaklı alternatif baklava çeşidi olarak kaymakla baklava yapacaklarını belirten Camuzoğulları yetkilileri, “Fıstık ve ceviz baklavanın iyisidir. Fiyatların yükselmesi nedeniyle alternatif olarak kaymaklı baklava yapmaya başlayacağız” dedi. Fındık ve bademden baklava olur mu sorumuza ise yetkililer, “Fındıktan yapan yerler var ama bademden olmaz. Ancak yer fıstığı olabilir onu da duyuyoruz yapmaya başlamış bazı yerler” diye konuştu.
Baklavacılar, fıstık pahalı olsa da vatandaşın damak zevkinden vazgeçmediğini belirterek, yine de alternatif olarak kaymaklı baklava ürettiklerini ifade etti. Başkent’te fıstıklı baklavanın kilosu bugünlerde 50 TL’den satılıyor. Porsiyon fiyatı ise, 10 TL
 
İTHAL FISTIKTAN OLMAZ 

Geçtiğimiz günlerde konuşulan ithal fıstık konusunu da gazetemize değerlendiren Baklava Ustaları, “Türkiye’de bile Antep dışında olan fıstıktan bu lezzeti bulamazsınız ki ithal fıstıktan yapılması mümkün olmaz. Vatandaş için lezzet çok önemli” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.