Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Gayret

Gayret

İlmi çalışmaların yürekleri ısıtan gururlandıran, bugünün başarıları yarının bugünden hazırlıkları insanlığın önünü yükselişini hızlandıran, bugünün çözümleri görev deyip dört elle sarılan millet, vatan sevdalıları geleceğin tehlikesi ile birlikte güzel günlerin huzurun çarelerin hazırlayıcısı, ikinci yüzyılın aydınları, savunmada sanatta, ilimde vesselam her alanda büyük gayret bütün hızıyla devam edenler gururlandırıyor.

Özgürlüklerin kullanılması, bir başkasının özgürlüğünü engellememelidir. Varlığının ihtiyaçlarının sadece kendine değil, bir sistem içinde sınırları belirlenmiş, hatta saygıyı, hürmeti, anlayışı içimize sindirip kesinlikle ötelemeyen, ayrıştırmayan, bölmeyen, aynı vatanın imkanlarının büyümesi, onun içinde millet olarak karnı tok, hak, hukuk sayan, yaşatan cumhuriyetin ikinci yüzyılında kahramanlarımız milletine ve insanlığa ışık, huzur, mutluluk, yol gösteren kılavuzlar heyecanlandırıyor.

İnsanlığın hayat tarzını birbirleri ile ilişkilerini, açken yatmayan, yetimin, çaresizlere çare olan, gelen çağın gönüllüleri.

Her karanlığı aydınlatan İslamın huzur, barış, yardımlaşma, yaşatma gibi insanın ihtiyaçlarının hepsinin dün bugün gelecekte de çözüm çare olan Allah’ın buyruğu Kur’an-ı Kerim ile, liderimiz önderimiz peygamberimizin uygulayıcılığı önümüzde örnek. Yaşarsak müjdeler bizim içindir.

İnsan olarak yaradılışımıza ters olan insanı küçülten, karanlığa, çözümsüzlüğe götüren başta gençliğimizin önündeki Allah’ın yasakladığı toplumumuzu bir kurt gibi için için bitiren uyuşturucu, birbirimizi anlamama körlüğü, sağırlığı çıkmaz yollara saygısızlığı, sevgisizliği yaradılışımza uymayanları tedavi edip ellerimizi uzatıp sıkmalı, gönülleri açmalı, bir olmalıyız. Yoksa emperyalist sömürü çarkları tek tek bizleri sömürülerini artarak köle yapmak için planlarını hızlandırır. Eyvah demek bir işe yaramadan büyük millet olma görevlerimizi yaşamalı, yaymalı birbirimizi anlamalıyız.

Yol bekleyen, mazlumların, çaresizlerin, yetimlerin kurtuluş beklerken; gözyaşlarına sebep olmayalım. Gelin çare olalım. Bir olalım, müjdeci olalım. Bize yönelen yolcuların yolunu açalım.

İkinci yüzyıl yeni dünyanın huzur kurtuluş, kardeşlik, çözüm, çare yılı olması duası ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR