Hayırseverlerden askıda iftar

Hayırseverlerden askıda iftar

Milli Görüş camiasının uğrak mekanı, MG Kitap Kahve’de hayırseverler, 20 Liralık ‘askıda iftar’la, günlük 50-60 öğrenci veya ihtiyaç sahibinin ücretsiz iftar yapabilmesine vesile oluyor.

İhtiyaç sahiplerine bir nebze olsun destek olabilmek amacıyla "askıda ekmek", "askıda çorba",  "askıda giysi" gibi farklı seçeneklerle son yıllarda sıkça uygulanan insani yardım projelerine son olarak da "askıda iftar" eklendi.  Ramazan ayının heyecanını yaşadığımız bu anlamlı günlerde, Çankaya Balgat'taki Milli Gazete Ankara bürosunca sene başında açılan MG Kitap Kahve'de "askıda iftar" uygulaması hayata geçirildi. Bu örnek uygulama ile Ramazan ayı boyunca özellikle öğrencilerin ücretsiz olarak iftar yapabilmesi sağlanıyor.

PROJEYE HAYIRSEVERLERDEN BÜYÜK İLGİ

MG Kitap Kahve'de Ramazan ayının başından beri uygulanmaya başlayan "askıda iftar" adlı örnek projeye 20 TL karşılığında destek olunabiliyor. Hayırseverlerin, bin aydan daha hayırlı olan Ramazan'da bu projeye büyük ilgi ve destek gösterdiği kaydediliyor.

GÜNLÜK 50 KİŞİNİN ÜZERİNDE İFTAR

Ramazan ayının başında hayata geçirilen ve hayırseverler tarafından destek verilen örnek "askıda iftar" uygulamasından, özellikle üniversite öğrencileri faydalanıyor. Bu proje ile günlük 50-60 civarında öğrenci iftarını açabiliyor. Yurdun dört bir yanından Ankara'ya okumaya gelen öğrencilerin bu proje ile iftar programları bir hayli anlamlı geçiyor. "Askıda iftar" uygulamasından faydalanan öğrenciler, böyle örnek bir projeyi hayata geçirenlere ve hayırseverlere teşekkür ediyor. 

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA PERÇİNLEŞİYOR

İftar sonrasında çay ikramında bulunuluyor. Öğrenciler, çaylarını yudumlarken birbirleriyle de tanışma fırsatı yakalıyor. Ramazan’ın bolluk, bereket, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu perçinleyen "askıda iftar" projesine isteyen herkes destekte bulunabiliyor. Projenin Ramazan ayının sonuna kadar sürmesi bekleniyor. 

HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL

Proje ile ilgili gazetemize bilgi veren yetkili Kenan Özüdoğru, "Allah'a çok şükür 'askıda iftar' uygulamamız hayırseverlerin desteği ile çok iyi gidiyor. Öğrencilerimiz bu uygulamadan mutlu ve huzurlu bir şekilde istifade ediyor. Günlük 50-60 öğrencimiz aynı anda iftar açabiliyor. Kapasitemiz bu kadar olduğu için sayımız böyle. Aynı zamanda uygulamamızdan ihtiyaç sahipleri de faydalanabiliyor. Hayat paylaştıkça güzel" dedi.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.