Kahramankazan termal turizmin merkezi olacak

Kahramankazan termal turizmin merkezi olacak

Cumhur İttifakı’nın Kahramankazan adayı Serhat Oğuz, göreve başlamasıyla termal kimliği güçlendirecek projeleri hayata geçirerek, ilçeyi termal turizmin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtiyor. 

Cumhur İttifakı’nın Kahramankazan Belediye Başkan Adayı Serhat Oğuz göreve başlaması halinde Kahramankazan’ı Türkiye’de ve dünyada termal kentin merkezi haline getirecek. Kahramankazan’ın termal kimliğini güçlendirecek projeler hayata geçirecek olan Oğuz, ilçeye inşa edeceği termal kent kümelenmesi ile Kahramankazan’ı bir marka haline getirecek. İçerisinde Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, sağlık ve spor tesisleri, 150 yataklı devlet hastanesi, otel, termal konaklama üniteleri, kongre merkezi gibi tesislerin yer alacağı kümelenme ilçeyi katma değer katacak.

ak-parti-ankara-kahramankazan-belediye-baskan-11634623_6398_m.jpg

51 PROJE HAYATA GEÇİRECEK

Cumhur İttifakı’nın Kahramankazan Belediye Başkan Adayı Serhat Oğuz göreve başlaması halinde kamuoyu ile paylaştığı ve imzasını attığı 51 projeyi hayata geçirecek. Eğitimci kökenli belediye başkan adayı Oğuz, seçimlere sayılı günler kala girilmedik ev, işyeri, sıkılmadık el bırakmamak için yoğun mesai harcıyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ten devralacağı bayrağı daha ileriye taşımak istediğini söyleyen Oğuz, açıkladığı vizyon projeleriyle her kesimden takdir ve destek topluyor. 

TERMAL KENT KİMLİĞİ ÖN PLANDA OLACAK

Oğuz, göreve gelmesi halinde Kahramankazan’ın termal kimliğini güçlendirecek. “Yeni dönemde Kahramankazan’ın termal kimliğini güçlendirecek adımlar atmaya devam edeceğiz” diyen Oğuz, “Kahramankazan termal kent kümelenmesi inşa edeceğiz. Termal kent kümelenmesi içerisinde sağlık tesislerinin, sosyal ve spor tesislerinin olacağı büyük bir kampüs olacak. Bu kampüs uluslararası standartlara göre inşa edilecek. Böylece Kahramankazan sadece Ankara’da değil tüm Türkiye ve dünyada termal kentin merkezi haline gelecek ve pek çok uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak” dedi.

8-002.jpgSPOR TESİSLERİ, OTEL, HASTANE, KONGRE MERKEZİ

Oluşturulacak termal kampüsün içerisinde birçok tesis bulunacak. Rekreasyon ve piknik alanları, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi, spor alanları, bocce sahası, konaklama üniteleri, termal villalar, kongre merkezi, cami, yöresel ürün satış merkezleri, iyileştirme ve fizik tedavi merkezi, kapalı yüzme havuzu, otel, 150 yataklı devlet hastanesi bu tesislerden bazıları.

ekran-alintisi-(2)-001.jpgKAHRAMANKAZAN MARKASINA KAVUŞACAK

Kahramankazan’ın en önemli zenginliklerinden olan termal suyu kullanarak ilçeye bir marka kazandıracaklarını da belirten Oğuz, “Kahramankazan’ın en önemli zenginliklerinden bir tanesi de termal su. Termal suyun iki özelliği var. İlki hamam suyu olarak kullanılabiliyor. İkincisi ise içinde barındırdığı zengin mineraller sayesinde içmece suyu olarak kullanılabiliyor. Yeni dönemde Kahramankazan su markası ile mineralli suyumuzu şişeleyip piyasaya kendi markamızla sunacağız. Böylece hem istihdam alanı oluşturmuş olacağız, hem de ilçemiz yeni bir markaya kavuşmuş olacak” diye konuştu.

RÜZGÂR TRİBÜNLERİ VE GÜNEŞ PANELLERİ KURULACAK

Yeni dönemde ilçenin termal kimliği ile ön plana çıkacağını vurgulayan Oğuz, bu süreçte Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kuracaklarını belirtti. Bunun yanı sıra ilçede yenilenebilir enerjinin kapılarını açacaklarının sözünü veren Oğuz, “İlçemizin değişik noktalarına kuracağımız, rüzgâr tribünleri ve güneş panelleriyle, çağımızın bir gerekliliği haline gelen yenilenebilir enerji Kahramankazan da başlamış olacak” diye konuştu.

EĞİTİM PROJELERİNE AĞIRLIK

Kahramankazan’da 20 yıldır öğretmen, okul müdürlüğü ve son olarak da ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerini yapan Oğuz, eğitime yönelik projeleri ile de dikkat çekiyor. Kahramankazan’a yeni dönemde Uzay Havacılık Fakültesi ile Hava Teknolojileri Lisesi kuracaklarını belirten Oğuz, “Bu okullar sayesinde ülkenin nitelikli personel ihtiyacı bu alanda karşılanmış olacak. Ayrıca bu okullarda eğitim görenler bölgede bulunan TAİ ve TUSAŞ b-havacılık kümelenmesinde istihdam imkânına kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

HAB 25 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLAYACAK

Kahramankazan’da hayata geçirilecek ve Kanal İstanbul’dan sonra yaklaşık 6 milyar dolarlık bir yatırımla Türkiye’nin en büyük ikinci projesi olacak olan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) projesi ilçeye büyük katkı sağlayacak. İlçe bu proje sayesinde sanayinin ve turizmin merkezi haline gelecek. Oğuz, 25 bin kişiye istihdam sağlayacak HAB projesi hakkında şu ifadeleri kullandı, “Kahramankazan’ın öncelikli sorunlarından birisi de istihdam. Yeni dönemde HAB projesi tamamlandığında 25 bin kişiye iş imkânı sunacak. İlçemizin 53 bin 500 nüfusu olduğunu düşünürsek 25 bin kişiye sağlanacak istihdamın ne kadar büyük olduğu görülüyor. Bu projede istihdam önceliği Kahramankazan ’da ikame eden vatandaşlarımızın olacak” dedi.

d2ghia4xqaafbm6.jpgYAŞLILARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN PROJE

Yaşlılarla ilgili dikkat çeken bir projesini daha açıklayan Oğuz, kuracakları Yaşlı Sağlığı Merkezi ile bakacak kimsesi olmayan kişilerin ihtiyaçlarının karşılanacağını, mahalle statüsündeki köylerden ilçe merkezlerine ve hastaneye ulaşmakta güçlük çeken yaşlılarla yakından ilgileneceklerini belirtti. 

İSTİŞARE MECLİSİ GELİYOR

Kahramankazan’a ayrıca bir de İstişare Meclisi kuracaklarını belirten Oğuz, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşlarla birlik ve beraberlik içinde ilçenin sorunlarını konuşacak. Toplumun her kesimi ile uyum içinde çalışacak ve sorun ve önerileri ilk ağızdan duyacak.

Cumhur İttifakının Büyükşehir Adayı Mehmet Özhaseki’nin Kahramankazan için müjdeleri:

•    ‘‘Ankara-Kahramankazan yolunun en kısa sürede bitirilecek
•    Saray bölgesinde bulunan fabrikaların altyapı sorunu en kısa sürede çözülecek.
•    Kahramankazan kent meydanı ve yer altı otoparkı tamamlanacak.
•    Köy yollarına sıcak asfalt yapılacak, herkes köyüne rahatça gidip gelecek. Stadyum inşaatını en kısa sürede bitirilecek.
•     Kahramankazan’dan Eryaman’a aktarma olmadan direkt olarak Sıhhiye’ye hat olacak.

d2htvezwsaidszj-(1).jpg

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.