Milli Eğitim Bakanı duyurdu: Dar gelirliye özel okul müjdesi

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: Dar gelirliye özel okul müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in özel okullarla ilgili açıklamaları dikkat çekti. Tekin, özel okullardaki boş kontenjanın devlete aktarılması için çalıştıklarını söyledi. Söz konusu boş kontenjanların kimlere açılacağı merak konusu. İşte detaylar...

Devamsızlık şartı, geçme notu, sınav sistemi dahil pek çok değişiklik yapan Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullar için de harekete geçti. Bakan Tekin, özel okullara yönelik yapılacak düzenlemeler hakkında konuştu. Tekin, çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

BOŞ KONTENJANLAR DEVLETE GEÇECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasına göre, özel okullarda boş kalan kontenjanlar kamu okulları ve bakanlık tarafından kullanılacak.

TOBB Türkiye Eğitim Meclisi toplantısında açıklamalarda bulunan Yusuf Tekin, "Özellikle özel okulların boş kontenjanlarının kamu okulları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Karşılıklı anlayış içerisinde bu girişimimizi yürüteceğiz" açıklamasında bulundu.

Tekin'in açıklamasının ardından özel okullardaki boş kontenjanlara hangi öğrencilerin yerleştirileceği merak konusu oldu. Boş kontenjanda önceliğin dar gelirli ailelerin çocuklarına verileceği iddia ediliyor.

ÖĞRETMENLERE SGK PRİMİ MÜJDESİ

Tekin, öğretmenlerin SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

Yusuf Tekin, "Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orada bir problemimiz yok. İnşallah çözeceğiz" dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.