Ankara'da ikinci el eşyanın adresi: İtfaiye Meydanı

Ankara'da ikinci el eşyanın adresi: İtfaiye Meydanı

Başkent’te ikinci el ürünlerin alınıp satıldığı İtfaiye Meydanı’nında bugünlerde öğrenci yoğunluğu yaşanıyor. Buzdolabı, çamaşır bulaşık makinesi 400-500 liradan, koltuk 200 halı ise 30 liradan başlıyor. 

Ankara'da ikinci el eşya denildiğinde akla ilk gelen adres İtfaiye Meydanı oluyor. Bugünlerde ise itfaiye meydanının ziyaretçileri uygun fiyatlı eşya almak isteyen öğrenciler oluyor. Gazetemize konuşan bölge esnafı senede 3 ay öğrenci yoğunluğu olduğunu belirterek durumdan memnuniyeti dile getiriyor. Öğrenciler ise sıfır ürünlerin fiyatının çok arttığını tek ürün fiyatına burada 3-4 parça ürün alabildiğini söyledi. İtfaiye Meydanı’nda buzdolapları 500-600 liradan, çamaşır bulaşık makineleri 300-400 liradan kanepe koltuklar ise 200-300 liradan başlıyor. 

ikinci-el-esya,-itfaiye-meydani,-uygun-fiyatli-esya,-ankara,.jpg

EYLÜL EKİM KASIM ÖĞRENCİ SEZONU

Gazetemize konuşan İtfaiye Meydanı esnafı yılın bu aylarında evlerine eşya almak için öğrencilerin yoğunluk oluşturduğunu bu yoğunluğun da kasım ayına kadar devam ettiğini belirterek, “Bu aylarda öğrenciler gelir. Bu sene geçen seneye göre biraz daha az ama yine de şükür diyoruz. Burası öğrenciler için, tek yaşayanlar için en ideal nokta. Kısa süreli şehirde yaşayacaklar buradan alır hatta işi bitince geri satar. Öğrenciler gelir buradan alır. Sıfır ürünler özellikle mobilya, beyaz eşya çok zamlandı. Öğrenciler 2 bin lira bir buzdolabına vermektense o paraya evinin yarı eşyasını buradan alabiliyor. İnternetten ikinci el satan uygulamalar var ama kargo hizmeti, garanti yani, karşınızda muhatap yok. Biz vatandaşa bu hizmetleri sunuyoruz. Teknik servisimiz dahi var” dedi. 

ikinci-el-esya,-itfaiye-meydani,-uygun-fiyatli-esya,-ankara,,.jpg

500 LİRADAN BUZDOLAPLARI BAŞLAR 

İkinci el beyaz eşya satıcı Hamza Candan beyaz eşya fiyatları hakkında şu bilgileri verdi:
“Çamaşır makinelerinde en ucuz modeller 400 liraya kadar iniyor. Buzdolapları da 500 liradan başlıyor. Bin 500 liraya kadar çıkıyor. Baştan öğrenciler ve tek yaşayan memurlar geliyor. Biz bu ürünleri bize ulaşan vatandaşların evinden alıyoruz. Temizliğini bakımını yapıyoruz. Son yıllarda bu internet uygulamaları biraz işleri düşürdü. Fakat orada ürünlerin bozuk çıkma durumu var. Biz burada garanti veriyoruz tamir bakımını yapıyoruz.”

ikinci-el-esya,-itfaiye-meydani,-uygun-fiyatli-esya,-ankara,,,.jpg

ÜRÜNLERİN TEMİZLİĞİ BAKIMI YAPILIR ÖYLE SATILIR

Mobilya fiyatları hakkında ise gazetemize Ersoy Aydoğan bilgi verdi. Aydoğan, ezbere ürün satmadıklarını ürünlerin bakımının ve temizliğinin yapıldıktan sonra satışa sunulduğunu belirterek, “Kanepenin çifti 500 liradan başlıyor 1000 liraya kadar çıkar. Halılar 30 liradan başlar 100 150 liraya kadar çıkar. Gardıropları 200 liradan başlar 500 liraya kadar çıkar. Genellikle bu aylar mobilya alımı yapılır. Bu fiyatlarımıza bizim Ankara içi nakliyeler var. Ezbere ürün satılmaz. Tamiri, bakımı yapılır vatandaşa öyle sunulur” ifadelerine yer verdi.  

ikinci-el-esya,-itfaiye-meydani,-uygun-fiyatli-esya,-ankara,,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.