Osman Doğan

Osman Doğan

Müftülükler resmi nikah kıyacak

Müftülükler resmi nikah kıyacak

Trabzon´da Müftülerin nikah kıyması ile ilgili tartışmalar yaşanıyor.
´Din görevlileri bu konuda tepkilerini ortaya koymaktalar. Bizler sadece birileri vefat ettiğinde üzülenlerin ağlayanların yanında olduğumuz gibi, sevinenlerin de yanlarında olmak istiyoruz´
Bana göre anlamlı bir tepki ortaya koyuyorlar. 
Fakat sosyal dokuyu adeta yıpratmayı hedef alan söylemlerle ırkçı, ayrılıkçı bir dil bu konu üzerinden servis edilmek isteniyor.
 İslami kaideleri, kuralları örf anene ve kültürü, alınacak olan bu kararla dumura uğratmaya çalışan bir kesimin linç girişimi ile karşı karşıyayız.
Dini kaidelerin ne olduğuna bakılmaksızın,  inanç unsuru taşıyan bütün söylem ve davranışları, yaşama uzatılan bir tehdit olarak göstermeye çalışan kalemler, işe soyunuyor.
Diyanet-Sen´in taleplerinden bir tanesi olan bu konu mecliste tartışılırken, televizyon programlarının, tartışma ortamlarının ana konusu olma özelliğini taşıyor.
yargısız bir infaz gibi, karşı duranlar; erken evliliklerin önünü açar derken
destekleyenler de kendilerine göre doğrularını sunuyor.
En sağ kesimden en sol kesime tartışmayı körükleyen, iyi niyetle yazılmış olan yazıların, ifadelerin söylemlerin içeresinde laikliğe aykırı söylemlerdir diyerek bilinçsizce itibarsızlaştırılmak isteniyor.
Onlara göre Müftülerin nikah kıyması Laikliğe aykırı deniliyor.
Aslında bu güne kadar nikah kıyan pilotların kıydığı nikahın göklere aykırı olduğunu ima ediliyor.
Ya da Gemi kaptanlarının nikah kıymaları denizleri tehdit ediyor
Ya da muhtarların nikah kıyma yetkileri bulundukları köyleri, taşraları tehdit ediyor.
illa bir tehdit arayışına girdiğinizde, oturduğunuz koltuk dahi belli bir vakitten sonra sizi tehdit eder. 
Kayıtsız şartsız tehdit arama arayışına girenler denizleri, gökleri köyleri kendilerine engel olarak görebilirler. Fakat bu güne kadar devletin bir memuru olarak görülmek istenmeyen din görevlilerinin devletin birer yetkilisi olduğu acıtsa da, sindirilmese de onlara göre acı bir gerçek olarak kendisini gösteriyor.
Erken yaşta evliliğin mimarı din görevlileriymiş gibi adresi ve faturayı direk bu kişilere kesmek İslam’ın aslında cahilce bir inanış olduğunu, barbar kendini bilmez bir yaklaşım içerisinde bulunduklarını üstü kapalı şekilde din görevlilerine atfediyorlar. Bu yapılanın İslam’a karşı hazmedilmeyen bir kin olduğu ise acı gerçekler ortaya çıkınca anlaşılıyor.
Resmi nikah olmaksızın bir din görevlisinin nikah kıydığına şahit olan bir birey çekinmeden en yakın devlet organına bu durumu bildirmelidir.
 Buna dikkat eden din görevlileri bu güne kadar böyle bir olay içerisinde ismi geçmemektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olan din görevlilerinin yaptıkları ile 
Devletin emir memuru olan kişilerle, emir memurluğuna haiz olmayan kişilerin yaptıklarını bir alana fatura etmek, ciddi bir bilinçsizliği beraberinde getiriyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olsun olmasın, kaide ve kurallara uymayanlar suç işler gerçeği büyük bir sorumluluğu vebali beraberinde getiriyor.
Tartışmaların geneline bakıldığında Trabzon şube başkanına atfedilen ‘bu güne kadar kadınlarla ilgili saldırılarda tepkisinin olmadığı, çocuk istismarında bir reflekste bulunmadığı yönünde at gözlüklerini takarak büyük bir itibarsızlaştırma hareketine soyunuyorlar.
Oysaki Özgecan kızlarımızı  kendi kızlarımızdan ayırmadığımızı,
sadece 2016 yılında katledilen 328 kadınımızın bu ülkenin kanayan yarası olduğunu defalarca dile getirmelerine  rağmen, duymak istediklerini duyan, duymak istemediklerinde kafalarını kuma gömen develerin anlayamayacağını net bir şekilde görülüyor.
Gerek mensubu bulundukları Diyanet-Sen´in bütün organları, bu alanda üzerlerine düşen tepkimeyi verirken, tepkisizce olanları seyredenler, bugün konuşmaya başlıyorlar.
Yaşanılan bu durumları, uygulanmak istenen müftülerin nikah kıyma talebi ile ilişkilendirilmesi de ayrıca ciddi, sinsi bir saldırıyı beraberinde getiriyor.
Baro başkanının, CHP il başkanının bilmediği bir durum söz konusu.
Kendilerine nikah kıyacaklarında belediye memurlarına da,
muhtarlara da,
papaz ve hahamlara da,
gemi kaptanlarına da nikahlarını kıydıra bilirler.
Bu kişilerin herhangi birine ulaşmadıklarında, müftülükler onlara da hizmet vermek için hazır ve nazır şekilde bekleyeceklerdir.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR