Sahafta mezat

Sahafta mezat

Kızılay’daki Berdelacuz Sahaf’ta 300’den fazla basılı eser, açık artırma usulüyle 1-2 liradan satışa sunuldu. Piyasada pek fazla bulunmayan eserler, mezatta kitapseverlerce adeta kapışıldı.

Kızılay Selanik Caddesi’ndeki Berdelacuz Sahaf ile Avare Kitap Kafe ve Kültür-Sanat Evi’nde 300 ‘den fazla kitap, dergi, gazete ve efemera (günlük yaşama ait ‘ıvır zıvır’ olarak nitelendirilen kısa ömürlü geçici belgeleri ifade eden bir tanımlama) geçtiğimiz Pazar günü yapılan mezatta satıldı. 

KİTAPLAR 1-2 LİRAYA SATILDI 

Açık artırma usulüyle 1-2 liradan satışa sunulan mezata çok sayıda üniversite öğrencisi, öğretim görevlisi ve kitapseverler katıldı. Piyasada pek fazla bulunmayan bazı kitaplar için konuklar, mezatta adeta birbiriyle yarıştı. İşletmenin 30 yaşındaki sahibi Mustafa Türkoğlu tarafından gerçekleştirilen mezatta önemli yazılı eserler, deyim yerindeyse kapışıldı. Mezatta cüzi rakamlara sevdiği kitapları, eserleri almanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, bir hayli sevindi. Kütüphanesine yeni eserler ekleyen kitapseverler, mezattan umduğunu bulduklarını kaydetti.   

İNCE’NİN OLAYLI KİTABI ALICI BULAMADI  

24 Haziran’daki seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, içinde erotik ifadeler bulunduğu gerekçesiyle büyük tepki toplayan “Tatanka” adlı şiir kitabı da mezatta satışa çıkarıldı. Söz konusu şiir kitabı, alıcı bulamadı. 

MEZAT SÜRECEK

Mustafa Türkoğlu, yakında Kızılay’da başka bir adrese taşınacaklarını ve kitap mezatına orada devam edeceklerini açıkladı.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.