Sobada patates keyfi 

Sobada patates keyfi 

Başkent’te doğalgazlı evlerin sayısı giderek artsa da bazı evlerde hala soba kullanılıyor. Isınmanın yanı sıra fırın özelliği de bulunan kuzineli sobalarda pişirilen patates gibi yiyecekler, bu kış akşamlarına ayrı bir lezzet katıyor.  

Kış ayının etkisi ile Başkent’te havalar giderek soğumaya başladı. Eskiden oldukça yaygın olarak kullanılan sobalar, bugün yerini doğalgaza ve çeşitli ısınma araçlarına bırakmış olsa da hala bazı ev ve iş yerlerinde sobalar ısınma aracı olarak kullanılmaya devam ediyor. Sobalar ısınma aracının yanı sıra günümüzde birçok kişinin hasret kaldığı anları  da taze tutmaya devam ediyor. Soba bir yandan evi ısıtırken bir yandan da sobada pişirilen patates, kestane gibi yiyecekler soğuk kış günlerini ısıtmaya yetiyor. 

thumbnail_img_3763.jpg

MİSAFİRE SOBADA PATATES İKRAM EDİLİYOR

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan 'sobada patates' geleneği soba ile ısınan evlerde halen yaşatılıyor. Gelen misafire de sıcaklık bir tavşan kanı çayın yanında bu eşsiz lezzet ikram ediliyor. Kumpir gibi de tüketilen patatesler, soğuk kış gecelerinde ortama ayrı bir sıcaklık katıyor. Muhabbet arasında sobanın kuzinesinde pişen patatesler, tuz ve pul biber eşliğinde tüketiliyor. 

Her yıl kış mevsiminde büyük rağbet gösterdikleri patatesleri çuvallarla evlerine taşıyan vatandaşlar, besin değerinin yüksek ve kış koşullarına dayanıklı olması nedeniyle patatesten vazgeçemiyor.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.