Tarım şehri Niğde Ankara'da tanıtıldı

Tarım şehri Niğde Ankara'da tanıtıldı

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Niğde Günleri'nde, ağırlıklı olarak Niğde'nin Türkiye'nin en büyük tarım illerinden biri olduğu teması işlenerek, ilde yetiştirilen tarım ürünleri tanıtıldı.

Türkiye'de patates üretiminde 1'inci lahana üretiminde 2'inci sırada yer alan Niğde'de yetiştirilen tarım ürünleri, Ankara'da bu yıl 5'incisi düzenlen Niğde Günleri'nin öne çıkan teması oldu. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da, Niğde'nin bir tarım şehir olduğunu ifade ederek, " Bizim çiftçilerin Avrupa'daki bir çiftçiden farkı yoktur. Amacımız Avrupa'daki üretim kalite ve rekoltesini yakalamak" dedi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen Niğde Günlerine ilgi yoğundu. Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve dört gün sürecek Niğde Günleri etkinliğinde, ilin tarihi, coğrafi, kültürel ve ekonomik değerleri tanıtılıyor. Hem geleneksel tatlarıyla hem de yöresel danslarıyla Ankaralıları Niğde'yle buluşturan etkinlikte bu yıl öne çıkan tema Niğde'nin Türkiye tarımındaki önemi oldu.

"NİĞDE'Yİ HERKES TANISIN İSTİYORUZ"

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde'nin bir tarım şehir olduğunu ifade ederek, ilin patates üretiminde Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Niğde çiftçisinin, çevre illerde de patates ekimine katkı sunduğunu belirten Kenar, "Türkiye'de patates üretiminde birinci sıradayız. Bunun yanı sıra elma üretiminde üçüncü sıradayız. 450 bin ton üretimimiz bulunmaktadır. Fidan bakımından ise birinci sırada bulunuyoruz" dedi.

"AMACIMIZ AVRUPA ÇİFTÇİSİNİ YAKALAMAK"

Lahana üretiminde ise Türkiye ikincisi olduklarını belirten Kenar, tanıtım günlerinde bu üretimlerin tanıtımını yaparak şehre girişimci çekmeyi amaçladıklarını ifade etti. Girişimcileri Niğde'ye davet eden Kenar, "Bizler Niğde’yi tanıtmak için buradayız. Tarım alanında bu kadar önde olan bir ili herkesin bilmesini istiyoruz. Üretimde bir sorun yaşamıyoruz. Yaşadığımız tek sorun pazarlama ve su sorunudur. Bizim çiftçilerin Avrupa'daki bir çiftçiden farkı yoktur. Amacımız Avrupa'daki üretim kalite ve rekoltesini yakalamak" diye konuştu.
Niğde'nin öne çıkan ürünleri, tarihi, kültürü, turizmi ve sanayisi tanıtıldığı etkinlik 23 Eylül Pazar günü sona erecek.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.