Trafiğe kapatılsın

Trafiğe kapatılsın

Tarihi sokaklarda rahat yürüyememekten şikâyet eden vatandaşlar, Koyunpazarı Sokağı gibi araç geçişlerine uygun olmayan sokakların yayalaştırılmasını talep ediyor.

Başkent’in tarihi mahallelerinden olan Kale Mahallesi araç problemleri ile boğuşuyor. Özellik ile turistlerin ilgi odağı olan mahallede bazı yolların dar olması ve araç geçişine açık olması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Tarihi dokuya zarar veriyor

8cdfbe1c-b196-4ad0-9107-19e26b080bf8.jpg

Kale Mahallesi’nde bulunan birçok sokağın dar olması ve trafiğe açık olması yayalara zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar tarihi sokaklarda rahat yürüyememekten şikâyet ederken Koyunpazarı Sokağı gibi araç geçişlerine uygun olmayan sokakların yayalaştırılmasını talep ediyor. Araç geçişlerinin Kale Mahallesi’nin tarihi dokusuna zarar verdiğini belirten vatandaşlar, ilgililere çağrıda bulundu.

Yayalara yürüyecek alan kalmıyor

Vatandaşlar Kale Mahallesi’ndeki sokakların tek araçlık geçişe uygun olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi, “Yollar çok dar sadece tek araç geçebiliyor.  Araçlar yolu kullandığında da bize yürüyecek alan kalmıyor. Burasının dik yokuş olmasından dolayı araçları geriye kaçıran sürücüler oluyor ve yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Ayrıca bu bölge tarihi bölge olduğu için araçlar tarihi dokuya zarar veriyor. Koyunpazarı Sokak başta olmak üzere diğer birçok sokak araç girişine kapatılmalıdır”

Turistler zor anlar yaşıyor

Vatandaşlar, “Çevre esnafı yolun bir kısmını işgal ediyor. İşin içine araçlar da girince yürüyecek alan kalmıyor. Esnaf mecburen kaldırım ve yolu kullanıyor. Çevre esnafından bir şikâyetimiz yok. Bu sokakların araç girişine kapatılması hem çevre esnafının hem vatandaşların hem de tarihi mahalleyi ziyarete gelen turistlerin faydasına olacaktır. Turistler bu tarz sıkıntılara alışkın olmadıkları için bazen zor anlar yaşadıkları oluyor.  Sürücüler ile tartışmaya girebiliyorlar. İlgililer talebimiz dikkate alsın” ifadelerini kullandılar.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.