Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

Türkiye’de dernek yapıları ve tı̇caret sanayi odası seçı̇mlerı̇

Türkiye’de dernek yapıları ve tı̇caret sanayi odası seçı̇mlerı̇

Son yıllarda dönüp geriye baktığımızda esnafın yoğunlukta olduğu bölgeler bazı kesimler tarafından ciddi bir şekilde takip ediliyor. Bunun sebebi 'Nedir?' diye düşünmeye başladım ve biraz araştırma yaptım. Sonunda bunun sebebini çözmeye başladım. Bazı İslamî yapılar bu tür esnafın ve ticaretin yoğun olduğu bölgelerde bazı çalışmalar yapıyor ve etkin olmak istiyor. Çalışma yaptıkları yerlerden bazıları meslek kuruluşları, ticaret odaları ve sanayi odaları. Bu ticaretin olduğu yerde etkin olmak isteyen yapılar valiliğe bağlı dernekler kuruyorlar. Burada sorulması gereken soru, dini amaçlarla kurulan bu yapıların ticari amaçlar taşıyan dernekler kurmasının sebebi nedir? Bu yapıların esnafla, esnaf teşkilatları ile ne alakası var, diye düşünmek lazım. 

Burada ülkemizdeki yöneticilerimize bir uyarı yapmak lazım, ülkemizin başına bela olan FETÖ yapısını hatırlayalım, bu yapı da bu şekilde başlamıştı ve en sonunda ülkemizin başına bela olmuştu. Bu tür yapıları devletimizin iyi bir şekilde takip etmesi gerekli, çünkü bazı cemaat yapıları hala akıllanmamış̧ bir düşünce şekliyle kuruluş amaçlarının dışına çıkarak, amaçlarına zıt işler yapmaktalar. Bu yapılar için bir an önce tedbir alınmalı. Bu ülke 15 Temmuz diye bir olay yaşadı, birçok vatandaşımız bu olayda hayatını kaybetti. Bu nedenle devletimiz bu yapıların bu tür faaliyetlerine izin vermesin. Bu ülkede herhangi bir yapı güç odağı haline gelmesin. Bu yüzden devletimiz bir an önce önlem alarak bu yapıların sınırlarını çizmelidir. 

Cemaatler İslam adına mı, yoksa farklı amaçlar doğrultusunda mı çalışıyorlar? Onlara öncelikle bunu sormak lazım. Burada söylemek istediğim FETÖ de önce böyle başladı. 

En sonunda ülkenin başına bela oldu. Bu tür yapılara bir an önce sınırlamalar getirelim ve çalışmalarını denetleyelim. 
İnsanları kutuplaştıran düşüncelerin karşısında duralım. İnsanları, İslam'ı bölmeyelim. Peygamber efendimizin veda hutbesinde dediği gibi Arap’ın Acemden, Acemin Arap’tan; beyazın siyahtan, siyahın beyazdan üstünlüğü yok, takva üstünlüğü var, düşüncesiyle hareket edelim. İnsanları bölüp parçalamayalım. İslam alemine sahip çıkalım. Toplumu bölen düşüncelere izin vermeyelim. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR