Vatandaş ahşap ürünleri tercih ediyor

Vatandaş ahşap ürünleri tercih ediyor

Siteler’de faaliyet gösteren saf ahşap üreticisi Yusuf Koçak, her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de tüketicilerin tercihinin artık saf ve doğal malzemelerden yana olduğunu açıkladı. 

Siteler’de faaliyet gösteren saf ahşap üreticisi Yusuf Koçak, her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de tüketicilerin tercihinin artık saf ve doğal malzemelerden yana olduğunu açıkladı. 

“Mobilyanın kalbi” konumundaki Siteler’de uzun yıllardır faaliyet gösteren Ricco Masa’nın işletmecisi Yusuf Koçak, masif ahşap mobilya ürünlerine rağbet gösterildiği söyledi. 

El işçiliği mobilya tercih ediliyor

Saf ahşaptan yapılması ve yıllara meydan okumasından dolayı masif ahşaptan yapılan mobilyaların daha fazla tercih edilmeye başlandığını belirten Koçak, “Vatandaş, şu anda doğalın her türlüsüne rağbet gösteriyor. Mobilya sektöründe de bu ciddi bir şekilde gözüküyor. Fabrikasyon değil el işçiliğine doğru yöneliş var. El işçiliğinden çıkan ürünlerin rağbet görmesi bizi mutlu ediyor. Masif ahşap ürünleri eskitemiyorsunuz. Ürününüzün yıpranması halinde tekrar bir zımpara ve cila ile sıfır bir masa olarak yeniden kullanabiliyorsunuz. Bir de bu masaları yapmak için biz büyük bir emek veriyoruz. Çeşitli işlemlerin ardından tüketicilere teslim ediyoruz. Burada büyük bir emek var” dedi. 

img_3781.jpgMasif ahşap ürün nedir? Neden ceviz ağacı mobilya tercih ediliyor? Ceviz ağacının özelliği nedir?

Masif ahşap ürünlerdeki kullanılan hammaddelerle ilgili de bilgi veren Koçak, “Kullandığımız ürünler kurumuş ağaçlardan yapılıyor. Meyve veren ağacı asla kesmiyoruz, kestirmiyoruz. Miadını doldurmuş, içten çürümeye başlamış artık meyve vermeyecek şekilde olan ağaçlar kesiliyor. Genelde ceviz ağaçlarını kullanıyoruz. Cevizi tercih etmemizin birinci nedeni deseni çok güzel çıkıyor, ikincisi ceviz ağacı ölmeyen bir moda, bundan yıllar öncesine gidin o zamanlarda da ceviz ağacının moda olduğunu görüyorsunuz. Hem sağlam bir ağaç hem de modası geçmeyen bir ağaç” diye konuştu. 

Masif mobilya fiyatları...

Saf ağaçtan yapılan mobilya ürünlerinin diğer ürünlerle asla kıyaslanamayacağını kaydeden Koçak, “Doğal ile doğal olmayan ürün arasında hem kalite farkı hem de fiyat farkı var. Masif ürünlerin yani saf ağaçtan yapılmış malzemeler ömürlük. Fiyat farkına bakarsak, örnek veriyorum: Doğal ürünü bin ila bin 500 liradan başlayan rakamlarla veriyoruz; doğal olmayan bir ürünü de en düşük 700-800 TL civarındadır. Arada çok büyük bir uçurum yok. Onun saf ağaçtan yapılan malzemeler uzun vadede size büyük kar getirir” şeklinde konuştu. 

img_3809.jpgMOBİLYA KADAR UCUZU YOK

“Mobilya kadar ucuz bir şey yok” diyen Koçak, mobilya ile diğer ürünler arasında şöyle bir kıyaslama yaptı: “Örnek veriyorum bir ayakkabı alıyorsun iyi bir ayakkabı almak için en az 300-400 lira para veriyorsun. Bu ayakkabıyı en fazla 2 sene giyiyorsun. Ama bir mobilya alıyorsun. Onlarca yıl o mobilyayı kullanıyorsunuz. Misal benim babam 60 yaşında, 20 yaşında evlenmiş 40 senedir aynı mobilyayı kullanıyor ve o mobilyalar hala sapasağlam duruyor. Bu karşılaştırmayı yaparsak mobilyanın pahalı olduğuna inanmıyorum. Çünkü eskimeyen bir malzeme.” 

baba-yakup-kocak.jpgYENİLİĞİ TAKİP EDİYORUZ

Son yıllarda hızla gelişen masif ahşap mobilya piyasasında yeniliğe daima ayak uydurmaya çalıştıklarını da kaydeden Koçak, “Ürünlerimizde yeniliği takip etmeye çalışıyoruz. Farklı çeşitler ortaya koyuyoruz. Müşterilerimizin özel siparişlerini de yapıyoruz. Deseni güzel, sağlam malzemeleri tercih ediyoruz. Her ağaç da işlenmiyor. Uzun yıllar sorunsuz kullanılacak ürünler üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRK AİLE YAPISINDA MASALARIN ÖNEMİ

Türk aile yapısında masaların çok önemine de vurgu yapan Koçak şunları söyledi: “Türk milleri için masalar çok önemlidir. Aile masa başında toplanır. Mutlu yemeklerin yenildiği, sohbetlerin edildiği yerler masalardır. Türk halkı olarak masalara önem veriyoruz. Etrafında toplandığınız masaların saf ağaçtan yapılması, doğal olması aile bireylerine ayrı bir keyif veriyor.” 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.