Ankara’nın en hızlı gelişen ilçesi Kahramankazan

Ankara’nın en hızlı gelişen ilçesi Kahramankazan

Lokman Ertürk, ülkemizde "En Hızlı Gelişen İlçe" kategorisinde Kahramankazan'ın Ankara'da birinci sırada olduğunu, Türkiye genelindeki 950 ilçe arasında ise 30. sıraya yükseldiğini açıladı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara'da ve Türkiye'de "Marka Kent" haline gelen ve her geçen gün büyüyen ilçeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Ertürk, ülkemizde "En Hızlı Gelişen İlçe" kategorisinde Kahramankazan'ın Ankara'da birinci sırada olduğunu, Türkiye genelindeki 950 ilçe arasında ise 30. sıraya yükseldiğini açıkladı.   

34 YAŞINDA EN GENÇ BAŞKAN UNVANINA SAHİP OLDU

Eski adı 'Kazan' olan ilçeye göreve geldiği 2004 yılında Türkiye'nin en genç belediye başkanı unvanını alan ve üç dönem üst üste belediye başkanı seçilerek bir rekora imza atan Lokman Ertürk, Başkent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Kahramankazan'da kısa sürede yaşanan büyük değişim ile ilgili bilgi verdi.  

NÜFUS ARTTI, İMKAN ÇOĞALDI

Başkan Ertürk, 2004 yılında 12 bin olan ilçe nüfusunun şundan 50 bini geçtiğini ve sanayi olarak gelişen Kahramankazan'nın hızla göç aldığını açıkladı. İlçede görece geldiği ilk yıllarda yaşadıkları zorluklarla ilgili bilgi veren Başkan Ertürk'ün aktardıklarının satır başları şöyle: "2004 yılında göreve geldiğimizde Kazan'da çok değişim yaşandı. Değişim sadece fiziki anlamda kalmadı, ismiyle de değişti. Biz görece geldiğimizde ilçemizde sadece bir tane Ziraat Bankası vardı. Kazan'a ikinci bir bankayı kazandırabilmek için ilçede bulunan fabrikaların bilançolarını istedik. Halk Bankası'nın genel müdürüne bu bilançoları götürdük. 'Kazan'ın ikinci bankaya ihtiyacı var' dedik. İlçede ikinci bir banka olur mu tutar mı? diye tartışılıyordu. Çok şükür şimdi Kahramankazan'da 20'ye yakın banka şubesi hizmet veriyor"

ÇÖP KOKUSUNDAN GİRİLMEZKEN ŞİMDİ...

"Göreve geldiğimiz günlerde Ova Çayı dibinde çöp depolaması yapılıyordu. Rüzgar estiği zaman bölgede ağır bir koku oluşuyordu. Bölgeye yakın olan Kazan Yapı Kooperatifi ile Öğretmenler Kooperatifi'ne  20-25 gün bu ağır kokudan girilemezdi. Ova Çayı Projesi Rekreasyon Alanı Projesi ile oranın çehresini değiştiriyoruz. Proje bittiğinde Ankara'mızın güzelliğine güzellik katacak ve çehresini değiştirecek bir rekreasyon alanına kavuşmuş olacağız" 

MEKTUPLAR BİLE KARIŞTIRILIRDI

"İlçemize doğalgaz gelmemişti. Kömürden başka yakacak bir şey yoktu. Konferans düzenleyeceğimiz ya da toplantı yapacağımız bir yerimiz yoktu. Ankara-Kazan arası ulaşım kısıtlı imkanlarla ve küçük dolmuşlarla yapılıyordu. Kazan'ın altyapısı yoktu toplamda 25 kilometrelik bir kanalizasyon, 13 kilometrelik su iletim hattımız 8 içme suyu kuyumuz vardı. Yeşil alanımız en fazla 2 bin ya da 3 bin metrekarelikti. 'Kazan köyü' diye tabir edilen Adana'daki Kozan ile mektuplarımızın sürekli karıştırıldığı bir yerdi. Bizim mektuplarımız hep Kozan Belediyesi'ne giderdi. Yanlışlık anlaşılınca oradan da bana gönderilirdi" 

HER TÜRLÜ İMKANA SAHİP

"Şimdi baktığımızda Allah'a şükür Kahramankazan'da 15-20 bankanın şubesini açtığını, büyük konferans ve toplantı salonundan 7-8 tane olduğunu görüyoruz. İlçemizin uluslararası spor müsabakalarına, uluslararası sanat ve kültür sempozyumlarına ev sahipliği yapar bir yer haline geldik. Kahramankazan artık doğalgazın konforu, EGO rahatlığı, sıcak asfaltı, altyapısı ve sosyal donatı alanı ile gerçekten Ankara'nın dış ilçeleri içerisinde birinci sırada, Türkiye'deki 950 ilçe arasında 30 sıradadır" 

ESENBOĞA'YA ÇEVRE YOLU PROJESİ

"İlçemizde yapılacak olan 100 derslikli okullarımızın dışında, 150 yataklı çok modern bir bölge hastanesi yapılacak. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın katılımı ile temelini attığımız İstanbul yolu genişletme çalışması yaklaşık 12 tane alt-üst kavşak 370 milyonluk yatırım değerinde. Kahramankazan'dan Esenboğa Havaalanı'na bir karayolu açılacak. Ankara'nın alternatif bu çevre yolu 300 milyona mal olması bekleniyor. Ve birçok yatırım var. Müzemizden, gençlik merkezi projesine kadar"

OKUL VE YÜKSEK OKUL SAYISINDA ARTIŞ

"Derslik sayımız 184'ten 496'ya, okul sayımız 11'den 28'e çıktı. Bununla beraber 2 tane de meslek yüksekokuluna sahip olduk. Bunlardan biri Başkent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu diğer ise Gazi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu. Gazi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamen Kahramankazan Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapılmış bir kompleks. 200'e yakın öğrencinin yurt sorununu çözdük. Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak yurtlarla birlikte barınma sorunu kalıcı bir şekilde çözülecek" 

VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

"Kahramankazan Belediyesi olarak mobil belediye uygulamasına ilk geçen belediyeyiz. Böylelikle belediyedeki işlemleri ben bir ekran vasıtasıyla görebiliyorum. Kimin nereye müracaat ettiğini, dosyasının nerede olduğunu, ne gibi şikayetlerinin bulunduğunu rahatlıkla takip edebiliyorum. Vatandaş odaklı çalışıyoruz. Belediyenin yönettiği halk değil; halkın katılımlarıyla yönetilen saydam, şeffaf ve hesap verilebilir nitelikleriyle birlikte bir belediyecilik yapıyoruz"

HALKI KAHRAMAN İLÇE 

"13 yıllık süreçte Kahramankazan hızla göç almasına rağmen adli olayların en az olduğu, sosyal barışın maksimum seviyede tesis edildiği bir ilçe haline geldi. Kahramankazan ilçesi devletine ve bayrağına sadık, halkı sevgisini her yerde gösteriyor. Kahramankazan şu anda çok farklı bir noktaya geldi. Köylerine dahi otobüs seferleri düzenlenen, sosyal donatı olarak neredeyse bir eksiği kalmayan ilçe konumuna geldik. Altyapısı, üstyapısı, sosyal donatı alanları, her alandaki çalışmalarıyla şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışıyla halka her türlü imkanı sunabilmek için yola çıktık. Bu hizmetlerin sunulmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilçe halkı adına teşekkür ediyorum."  

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.