Hakan Şahin

Hakan Şahin

Başkent'in bitmeyen sorunları

Başkent'in bitmeyen sorunları

Başkent Ankara’nın çözülemeyen, çözülmeye bekleyen ve her geçen daha da karmaşık hale gelen belli başlı sorunları var. Bunlardan ilki herkesin bildiği üzere trafik sorunu. Trafik sorunu demekten ziyade otopark veya park sorunu desem daha doğru olur. Hatalı parklardan kaynaklanan bir trafik sorunu mevcut. Bunun dışında ne kadar Başkent olsa da halk nezdinde bir güvenlik sorunu olduğu göz ardı edilemez.

Trafik sorunu, park sorunu, otopark sorunu… Adına ne dersek diyelim çözüm bekleyen başlıca problemlerden bir tanesi budur. Aslında baktığımızda Başkent’in yolları geniş, her gün de asfalt çalışmaları ile daha elverişli hale getiriliyor. Bu konuda bir rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum. Trafikteki tüm sorun hatalı parklardan kaynaklanıyor. Caddelerde bakıyorsunuz yol kenarlarına park etmiş araçlarla dolu.

4 şeritli bir yol düşünün. Örnek vermek gerekirse Rüzgarlı’nın Çankırı Caddesi’ne yakın olan üst kısmını gözünüzün önüne getirebilirsiniz. Buraya baktığımızda dört araç yan yana seyir edebilir. Ancak manzaraya baktığımızda burada yolun iki tarafında sağlı sollu park etmiş araçları görüyoruz. 4 şeritli yol düştü 2 şerite. Bir tane vatandaş ta gelmiş şurada 2 dakika acil bir işim var diye ortaya doğru park etmiş. Hal böyle olunca bir bakıyorsunuz 4 aracın rahat geçebileceği yolda tek bir araçlık yol kalmış. Ondan sonra Başkent’te trafik çekilmez oldu diye herkes dert yanıyor. Aslında trafik sorunu yok. Yollar geniş, güzel. Sorun park sorunu. Vatandaşa buraya neden araç çektin diye sorduğumuzda da başka yer mi var, nereye park edeceğim? gibi cevaplar alıyoruz. Belediyelerin park, bahçe, festival, toplu konut projeleri çok güzel, çok faydalı projeler. Bunları destekliyoruz ve takdir ediyoruz. Ancak biraz da otopark sorunu için ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Bu alanda projeler üretmeleri, çareler düşünmeleri öncelikli çalışma alanlardın bir tanesi olmalıdır.  Bir gün bütün caddelerde yol kenarına park etmiş hiçbir araç olmasa görün bakın Başkent’te trafik sorunu var mıymış. Net olarak sorun park sorunu ve bunun trafiğe olumsuz etkisidir. 

Gelelim Başkent’in ikinci büyük problemine. Güvenlik sorunu.  Vatandaşlar açısından göz ardı edilemez bir güvenlik sorunu var. Ankara’da her yer fuhuş kartları ile dolu. Bu durum bir türlü önlenemedi. Bu bir güvenlik sorunudur. Çünkü insanları rahatsız ediyor. Direkt adres veriyorum, Kurtuluş Parkı oldukça güvensiz bir yer haline geldi. Burası Başkent için önemli bir konumu olan, içerisinde birçok sosyal alanın bulunduğu bir park. İnsanlar yürüyüş yapmak için geliyor, dinlenmek için, hava almak için, çocuklarını gezdirmek için buraya geliyor. Benim de çok sık oturduğum, kendimi dinlediğim parklardan bir tanesi idi. Artık gitmiyorum. Çünkü kendimi güvende hissetmiyorum. Park’ın her bir köşesi fuhuş kartları ile dolmuş. Yeşil görmek için gittiğimiz parkta kartvizitten başka bir şey göremez olduk. Kurtuluş Parkı’nda öğlen saatlerinde alkol içen insanlar görüyorum. Hatta geçenlerde öğlen saatlerinde 3-4 kişinin burada kavun, peynir falan gibi yiyecekler ile içki içtiklerini gördüm. Bunu o kadar rahat yapıyorlar ki içki eşliğinde bağırarak şarkılar söylüyorlar. Bu manzara ile karşılaşan temiz insanlarımız buraya gelmekten çekiniyor. İnsanlar bu yüzden parklara gidemez oldu. Yetkililerin bu anlamda bir dizi güvenlik önlemi almaları şarttır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR