Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Bilgisayar Fiyatları Yeniden Düzenlenmeli

Bilgisayar Fiyatları Yeniden Düzenlenmeli

Çağımızın teknoloji olduğunu biliyoruz ve buna göre hareket ediyoruz. Ama iş satış ve alış sürecine girildiğinde bambaşka bir evrim geçiriyor. Özellikle öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak bilgisayar fiyatlarının, ihracat ve ithalat oranlarına kıyas edilmesi sonucunda ortaya çıkan rakam hiç iç açıcı değil.
Bir zamanlar EBA TV adı altında satışa sunulan bilgisayar ürünlerinin dahi, şimdiler de ateş pahası olduğunu görmek ve bunun insanlara satılacak olması gerçekten moralimi bozuyor.

Sadece öğrencilerinde değil; yazılım ve oyun kısmında da durum aynı şekilde gerçekleşiyor. Tasarımdan, projelere, mimariden, gerçek hayat aşamalarına kadar pek çok süreçte, ortaya çıkarılan ürün ve fiyat etiketi arasında dağlar kadar fark yok, çünkü o farkı anlamlı kılacak “dağ henüz yok.”
Durum böyle olunca da insanlar biz yeni bir bilgisayar alabiliyoruz veya biz yeni bir teknolojik ürün alabiliyoruz cümlesi kurması bir hayli zor oluyor.

Bu konuda Ticaret Bakanlığı’nın ve Teknoloji Bakanlığı’nın büyük bir adım atması gerekiyor. Pazar payı artacak ancak vatandaş alamayacak ise; fiyat etiketi altına taksit imkânı ile kampanya yapılıyor gibi gösterilerek algı yapılması hiç hoş bir davranış değil.

Bu yüzden insanların teknolojiye kolay erişebilmeleri zor değil, aksine daha kolay ve daha pratik hale gelebilmeli. Asgari ücrete zam yapılmış olabilir ancak, birkaç ay öncesinde dahi üç beş taksit yapılarak satın alınabilen teknolojik ürün ve bilgisayar ürünlerinin; şimdiler de Yılbaşı zammına maruz kalmış olması gerçekten keyif kaçırıyor.

Umarım gelecek süreçte, bilgisayar ve diğer teknolojik ürünlerin ulaşılabilir olması insanlara fayda sağlayabilir. Teknoloji her ne kadar zararlı ise; yararlı tarafından bakıldığında pek çok insanın ekmek teknesi olabiliyor ve bu da günümüzün işsizlik oranını ortadan kaldırıyor.

Bu sürecin çok güzel ve çok mantıklı şekilde yönetilerek; gerek parça fiyatları, gerekse pazar payı olarak nitelendirebileceğimiz oranların yeniden düzenlenerek satışa elverişli hale getirilmesi tek dileğimdir.
2024 yılı içerisinde bilgisayarsız ve teknolojiden uzak bir evladımız kalmamalı. Burada sadece vurgu genç bireyler için değil; oyun oynayarak vakit geçirmek isteyenler, yeni projeler ve mimariler tasarlamak isteyen kişiler içinde büyük önem taşıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR