Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

Bir Gece Ansızın…

Bir Gece Ansızın…

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 1071 Malazgirt Bulvarı ortasında, 9 yıldır yıldır hukuk mücadelesi verilerek kaldırılmaya çalışılan gecekondu önceki gece yıktı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar’a yaklaşık bir hafta önce bu konuda insanların yıllardır yaşadığı mağduriyetin ne olacağını sordum. Oda “Bir gece ansızın yıkabiliriz ama yıkımın engellenmemesi için haber yapmayın” şekelinde bir cevap verdi. 1071 Malazgirt Bulvarı'ndan Sokullu'ya direkt ulaşımın sağlanabilmesi için bu yol çok önemliydi. Özellikle bölgedeki vatandaşların esnafın neler çektiğini çok iyi biliyorum.

9 YILLIK KRİZ ÇÖZÜLDÜ

Arsada bulunan su kuyuları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nden fahiş bir bedel isteyen mal sahibi 9 yıldır bölge sakinlerine adeta kan kusturdu. Ücretin çok yüksek olması nedeniyle olayı mahkemeye taşıyan Büyükşehir Belediyesi sonunda 9 yıldır 1071 Malazgirt Bulvarı’na engel olan gecekonduyu Vedat Üçpınar’ın tabiriyle bir gece ansızın yıkıverdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar’ın söyleminin ardından buranın yıkacağını biliyordum. Ama 5 gün sonra gerçekleşeceğini düşünemedim, çünkü yıllardır süren bir dava olması daha uzun yıllar gecekondunun yola engel olacağı algısını oluşturdu. 9 yıl süren bu krizi çözüme kavuşturan Vedat Üçpınar’a helal olsun diyorum. ODTÜ yolunun devamı olan ve kritik bir görev üstlenen 1071 Malazgirt Bulvarı’nın 1 ay gibi kısa bir sürede hizmete açılacak olması gerçekten çok önemli.

YİNE KARŞI ÇIKANLAR OLACAK

ODTÜ yolu yapılırken itiraz edenler, hatta yol çalışmalarını durdurmak için elinden geleni yapanlar bu gün o yolu keyifle kullanıyorlar.  Yarım kalan bir işin 1071 Malazgirt Bulvarı’nın tamamlanmasıyla birlikte tam randımanlı hizmet verecek olması tabi ki bazı kesimleri rahatsız edecektir. Çünkü hizmetin değil ideolojinin peşinde olanlar dün olduğu gibi bu günde Ankaralılara hizmet verilmesini engellemek için elinden geleni yapacaktır. Bu zihniyetin kimler olduğunu hepimiz biliyoruz, isim verip te şimdi onları bu rezil anlayışları içerisinde şımartmayalım.  

ANKARALILARIN MENFAATİ DÜŞÜNÜLMELİ

1071 Malazgirt Bulvarı üzerinde bulunan arsanın sahibine de 2 çift lafım var. Kendisinin zengin bir iş adamı olduğunu biliyorum, hatta haber yapmak için görüşmek isteğime kendileri ret cevabı verdi. Her şeyin maddiyat olmadığını 9 yıl sonra anlamıştır umarım, yılladır insanların ulaşım hakkını gasp ettiği için kendisini kınıyorum. 9 yıllık inadı ona ne verdi sadece bir gecekonduyu meşhur etti. Olay benzer durumlara emsal teşkil etmeli, bir vatandaşın değil Ankaralıların menfaati her şeyin üzerinde olmalı.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR