Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

NE ÜŞÜYELİM NE DE ÜŞÜTELİM

NE ÜŞÜYELİM NE DE ÜŞÜTELİM

 

 

Kış kapıya dayandı...

 

Dondurucu soğuklarla artık karşı karşıyayız. Adımımızı kapıdan dışarıya atmaya gelmiyor. Kapının ardında hemen meşhur Ankara ayazı suratımıza vuruveriyor.

 

Bizler bir nebze iyiyiz de ya evsiz olanlar bu soğukta ne yapacak?


Malum onlarca evsiz vatandaş sokaklarda, soğuk kaldırımlarda yatıyor. Bu kötü manzaralara şahit olduk, oluyoruz da. Kendilerini tabiat ananın kucağına bırakmış sefalet içinde yaşıyorlar tabi buna yaşamak denirse!

BİZ 5 DAKİKA DAYANAMIYORKEN ONLAR...

Kalbi olan insanın bu durum vicdanını ister istemez rahatsız ediyor. Etmemesi anormal bir durum olur zaten. O sert soğuklarda bizler 5 dakika dayanamazken o kişiler saatlerce dışarıda kalıyor. Nasıl bir şey olmuyor orası da gerçekten inanılmaz.

 

Ankara Valiliği'nin evsizlerle ilgili güzel bir projesi var. Sadece Başkent değil bütün illerden gelen evsizlere kucak açan bir proje. Yıllardır kimsesizlerin kimsesi oluyorlar. Ben ilk duyduğumda tebrik etmiştim ve hala o projeyi ayakta alkışlarım.

 

Bu projeden kısa bir şekilde bahsetmek gerekirse özel bir otel kiralanıyor. Evsizler buraya toplanarak tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Bebekler gibi bakılıyor. Bir dedikleri iki edilmiyor. Mübalağa ettiğimi sanmayın gerçekten öyle. Bu proje 6 ay sürüyor. Galiba işin en kötüsü de burası. Çünkü o insanlar devletin şefkatini, sıcaklığını görmüşken tekrar sokaklara bırakılıyor.

TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

O evsizlerin öyle bir hayatları var ki inanın insanın gözleri yaşarır. Onun için devlet elinin onlara daima uzanması ve onları sahiplenmesi şart. Bu projedeki güzel bir taraf ise rehabilite edilenlere daha sonra iş bulunup onları topluma kazandırılıyor.

Bildiğim kadarıyla bu proje sadece Başkent'te var. Onun için ülkenin 4 bir yanından misafir ağırlıyor.

KIŞA SICAKTA GEÇİRSİNLER

Malum havalar soğudu. Dışarıda kalmak imkansız hale geldi. Eğer siz de evsiz bir vatandaş görürseniz 153, 155, 183 gibi numaraları arayarak evsiz bir vatandaşımızı soğuktan kurtarabilirsiniz. Onları ölüme terk etmeyelim. Ne kendimiz üşüyelim ne de onları bu dondurucu soğukta üşütelim. Haydi sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR