Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

BİR YÜK DE SİZ OLMAYIN

BİR YÜK DE SİZ OLMAYIN

  Kuşkusuz her meslek değerli ve önemlidir. Aklımıza gelmeyecek kadar meslek türü var; ancak bu mesleklerin ortak noktası ise topluma hizmet.

  Bazı mesleklerin ise yükü gerçekten ağırdır. Görünmeyen kahramanlar gibi bazı meslekler vardır ki gerçekten takdir edilmesi gereken meslek guruplarının başında gelir. Çok çalışır, az para alır, gecesi gündüzü yoktur, çilesi çoktur. Bu özelliklerde saydığım çokça meslek var ama ben bu yazımda özellikle birinden bahsetmek istiyorum. Bu meslek gurubu ise 'Özel Güvenlik.'

  Malumunuz her kurumda rahatça görebilirsiniz bir özel güvenlik firmasına ait çalışanları. Devletin güvenlik güçleri gibidirler. Son yıllarda da bu mesleğe rağbet bir hayli arttı. Çünkü güvenlik şuanda gerçekten gerekli. İster istemez başka birilerinin korumasına gerek duyuyoruz.

  Bu meslek gurubundaki arkadaşlarımla ilgili yaşadığım bir anıyı paylaşmak istiyorum. Ben anlatayım artık siz karar verin ne şekilde ve ne zorluklarla para kazandıklarına. Geçtiğimiz pazartesi gününü salıya bağlayan gece eşimin rahatsızlığı nedeniyle yolum Dışkapı Yıldırım Beyazıd Hastanesi'nin Acil'ine düştü. Acil'e girer girmez içerde bir kızılca kıyamet kopuyordu. Alkollü bir vatandaş o sarhoş kafanın verdiği kafayla hastanedeki kişilere sataşıyor, güvenlik güçlerine, sağlık çalışanlarına hakaretler ve küfürler yağdırıyordu. Adının Tuncay olduğunu söyleyen 50'li yaşlarındaki şahıs, yaşına rağmen çirkin hakaretlerde bulunuyor hastaneyi adeta savaş alanına çeviriyordu.

  O gece hastanede her türlü rezilliğe imza atan şahıs, güvenlik görevlilerini bir hayli darp edip onlara küfürler savurarak etmediğini bırakmadı. Bizzat gözlerimle gördüm neler yaşandı neler... Ekmeğinden olmamak için durumu sineye çeken güvenlik görevlileri ise o aymaz kişiyi sakinleştirmek istemesine rağmen şahıs çalışanlara ve çevredeki hastalara daha fazla terbiyesizlik yapmaya başladı. Daha çok ilginç şeylerin yaşanmasına rağmen o geceyi herkese zehir eden şahıs neyse ki oradan uzaklaştırıldı. Görüşebildiğim çalışanlar her gün böyle manzaralarla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyorlar.

  Anlattıklarım hakkında kafanızda bir resim illa ki canlanmıştır. Anlattıklarım olayın inanın 10'da biri bile değildi. Yaptığınız kişisel şeylerden dolayı kimse sizi yargılamaz ancak siz o yaptıklarınızla topluma zarar veriyorsanız sizin değeriniz de itibarınız da inanın olmaz. Meslek sahibi olmak zordur, ekmek parası kazanmak daha zordur. Bunca zorluk içinde sizde insanlara engel olmayın. Aklımızı başımıza alalım. Bırakın insanları hayvanlara dahi saygı duyalım. Bu şekilde toplumu normalleştirebiliriz. Aksi takdirde sıkıntı yaşamaya mahkum oluruz.   

 

   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR