İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Büyük takımların transfer karnesi

Büyük takımların transfer karnesi

Türkiye’de transfer tescil döneminin başlamasıyla birlikte büyük takımlar transfer atağına kalktı. Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray, yıldız transfer furyasının başını çeken takımlar oldu. Aslında Galatasaray demek daha doğru olur. Çünkü Galatasaray bu kadar büyük transferler yapmasa Fenerbahçe’nin bu transferleri yapacağını düşünmüyorum. Fenerbahçe Ali Koç basiretsizliğini üzerinden atmadıkça başarı gelmeyecek gibi duruyor.

Tadic on fire!

Fenerbahçe bana göre, Dusan Tadic’i alarak son 10 yılın en iyi transferini yaptı. Yıllardır Ajax’da gösterdiği başarılarla adından söz ettiren Sırp yıldız, bu çökmüş oyuncu grubunun üstüne güneş gibi doğdu. Gelelim diğer transferlere, Fenerbahçe Ali Koç döneminin en iyi transfer sezonunu geçiriyor. Cengiz Ünder, Edin Dzeko, Fred, Sebastian Szymanski bu oyuncular gerçekten takıma büyük katkı sağlayacak. Gidenler anlamında da Fenerbahçe büyük paralar kazandı. Ancak futbol sadece ticaret değildir, Ali Koç’un bunu anlaması gerekiyor. Fenerbahçe gibi bir kulüpte, sadece para kazanmak yetmez, kupa da kazanmak gerekiyor.

İcardi etkisi

Geçen senenin şampiyonu Galatasaray, üstüne koyarak devam ediyor. Alınan yıldız oyuncuları henüz sahada göremesek de, bence büyük takımlar arasında en fazla ümit veren takım Galatasaray. Zaha, Tete, Ziyech, Angelino, bunlar çok büyük ve ligimizin üstünde oyuncular. Ancak bence biraz sorunlu oyuncular. Özellikle Zaha, Tete ve Ziyech, Okan hoca takım içi disiplini sağladığı takdirde, Galatasaray hem ligde, hem de Avrupa’da başarılı olacaktır. Ancak Galatasaray’ın Fenerbahçe kompleksini bir kenara bırakması gerekiyor. Özellikle Okan Buruk’un maçların ardından düzenlenen basın toplantılarında başka takımlar hakkında konuşmaması gerek.

Beşiktaş’ta yönetim beceriksizliği

Gelelim Beşiktaş’a, transfer döneminin ilk günlerinden itibaren durgun bir görüntü veren Beşiktaş, yönetimin beceriksizliği ve aynı zamanda ekonomik şartlar sebebiyle takıma direkt etki edebilecek oyuncular alamadı. Amartey, Onana, Rashica ve uzun zamandır sahalardan uzak kalan Chamberlain Beşitaş’ın öne çıkan transferleri. Amartey ligden düşen takımın oyuncusuydu ki Leicester City’de çok fazla forma şansı da bulamıyordu. Onana ise genç bir oyuncu ancak şimdiye kadar henüz bir katkısını görmedik. Gelelim Chamberlain’e, bence ‘ya tutarsa’ transferi, uzun zamandır forma giyemeyen bir oyuncu ancak eğer ki form tutar da oynarsa büyük katkılar verecektir. Bence Beşiktaş’ın en iyi transferi Milot Rashica, geçen sene Galatasaray’a takım oyunu anlamında büyük katkıları odu. Özellikle defansa yardımı, arkasındaki beki rahatlatma potansiyeli en büyük özelliği. Rashica ve Rosier sağ kanadı bence Beşiktaş’ın en güçlü yeri olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR