Soner Cengiz

Soner Cengiz

Duygu

Duygu

 

         Yazı başlığım duygu;

         Ama toplumumuzun hatta dünyanın ortak sorunu insanların duygularının öldüğüdür. Yazılı ve görsel medya’dan takip ediyoruz, insana saygı kalmamış, sevgi kalmamış yerde yatan bir insana kimse yardım etmiyor, hatta tam tersi, kaçıyor, başıma bela olur diye.

       Acaba sebebi yanlış kanunlar mı, yoksa artık ölmemiş ama ölmeye az kalmış insani duygularımız mı anlamakta zorlanıyorum.

       Futbolun sadece kazanmak olmadığını aynı zamanda güzelliklere de vesile olabileceğini göstermek için yapılmış olan Ankara sanayii devleri futbol turnuvası kapsamında Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı 5 köyde 630 çocuğumuza yapılacak giyecek ve kitap yardımı kampanyasını sosyal medyadan paylaştım.

      Beğenme sayısı çok ama, geri dönüş bir iki kişi, halbuki eminim herkesin evinde raflara hapsedilmiş o kadar çok kitap vardır ki; herkes duyarlı olsa üç beş kitap getirse beğenen sayısı 200 olduğuna göre en az 600 kitap olur ama maalesef insanımız uzak duruyor.

     Üzgünüm ama insanın insana yapmış olduğu zulmü gördüğümüzde neyin duyarlılığını bekliyoruz yazık dünyanın haline yazık insanlığa yazık ölen duygularımıza.

        Turgay Şeren ligimiz tüm hızıyla devam ediyor sadece heyecan veren sonuçlara imza atan ve istikrarını devam ettiren Başakşehir’in skor ve seyir zevki veren futbol’u dışında değişen bir şey yok.

      Galatasaray yine gol kısırlığı çekiyor Adana’da çok zorlandığı maçta Bruma’nın 1 golüyle 3 puanı aldı ve haftayı 3 puanla kapattı ve idare etti.

      Bu hafta ligin istikrarlı takımı Başakşehirİi konuk edecek seyircisinin büyük desteğini arkasına alacak ama golü seyirci atmayacağına göre Galatasaray’da golü kim atacak veya nasıl kazanacak bilemiyorum ve bu maçı çok merak ediyorum.    

       Daha sonra uzun yıllar kazanamadığı Kadıköy’de Fenerbahçe’ye konuk olacak Galatasaray için önümüzdeki iki, hafta çok önemli kazançlı çıkarsa çok büyük avantaj elde edecek kaybederse büyük sıkıntıya düşer bekleyip göreceğiz.

Beşiktaş Ankara’nın soğuğunda Gençlerbirliği’nden beraberliği zor kurtardı ve 1 puana razı oldu Cenk’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kendine güvensizliği yanlış pas sonucu Beşiktaş 2 puanı kaptırdı, gün gelir kaçan 2 puan çok önemli olabilir.

        Fenerbahçe Karabük maçının zorlu geçeceğini düşünüyordu herkes maç öylede başladı, ancak yanlış bir penaltı kararı ve ardından gelen kırmızı kart sonucu farklı bir sonuç ve 3 puan Fenerbahçe’nin oldu ve haftayı kazançlı kapattı.

      Ancak önümüzdeki hafta zorlu bir deplasman Akhisar’a gidecek ardından Galatasaray’ı konuk edecek bu maçların sonuçları Fenerbahçe için önemli iki hafta olacak.

       Trabzonspor Karadeniz’in hırçın dalgaları gibi ne yaptığı ne yapacağı belli olmayan bir grafik çiziyor bir hafta önce favori gözüken Galatasary’ı kötü futbol oynamasına rağmen yeniyor fakat bir hafta sonra yine bir Karadeniz takımı olan Rizespor’la 2  2  berabere kalıyor ve istikrarsız gidişe devam ediyor. Karadeniz fırtınasının artık sahalara dönmesini ve eski heyecanları yaşatmasını bekliyoruz.

      Ankaragücü deplasmanda Eyüp soru 2- 0’la geçip dört haftalık galibiyet serisini devam ettirdi aynı puan averajla ikincilikteki yerini korudu. 

      Avrupa’da mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar dilerim .

      Sağlıklı kalın, sporda kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR