Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

EL ÖPÜP HAYIR DUASI ALDIK MI?

EL ÖPÜP HAYIR DUASI ALDIK MI?

Bu Ramazan Bayramı'nı da geride bıraktık . Kimi uzun zamandır küskün olduğu yakını ile barıştı kimi uzun zamandır görmedi bir dostu ile hasret giderdi kimi ise bir vakit bulup da yıllardır gidemediği ailesinin mezarı başında dua etti. 

***

Bu Ramazan Bayram'ında birçok dargınlar barıştı, küskünlükler geride kaldı. İste bu yüzden insan ilişkilerini düzeltmesi açısından bayramların ayrı bir önemi var. Temel değerlerimizi unutmamak için bayramlar bir vesiledir aslında. Ülke olarak bizi birbirimize yakınlaştıran bir köprüdür. 

***

Bayramlar bizi birbirimize sımsıkı tutan çelikten bir ipektir. Ve bizi hala bir arada tutmaya devam edecektir. 

***

Herkesin "bu bayramda ne yaptım?" sorusunu kendine sorması gerekiyor. Çünkü görülüyor ki bayramlar artık yalnızlaşmaya başlıyor. İnsanlarımız birlik ve beraberliğin yaşandığı bayramları renkli kılmak yerine tatil yerlerinde kafa dinlemeyi tercih ediyor! 

Sıla-ı rahimle hasret giderme bayramlarda değil de başka günlere atılıyor. Hasretlik çeken ailelerin yüreğine bir yalnızlık hisse bırakılıyor. Bir bayram iki bayram üç bayram derken artık bu yalnızlık geleneksel hale geliyor
***
Siz siz olun yakınlarınızı, sevdiklerinizi bayramda ihmal etmeyin . El öpüp hayır duası almadan başka planlar yapmanın peşine düşmeyin . Sizi büyüten iyi -kötü gününüzde yardımınıza koşan ailelerinizle birlikte olmak için elinizden geleni yapın . 

***
Geçtiğimiz günlerde bir huzurevi ziyaret edip oradaki yaşlılarımızla hasbıhal etme fırsatı buldum. Orada öyle hikayelere şahit oluyorsunuz ki şaşırmamak elde değil. Ancak şu bir gerçek ki oradaki insanların tek bir ortak noktaları var o da: Özlem. Yalnızlığın ne demek ve nasıl bir duygu olduğunu orada öğreniyorsunuz, hayattan gerçekleri rol çalıyorsunuz aslında.

Oradaki yaşlılarımızın gözü dışarıdan gelecek bir sevdiklerinde . Eğer siz de o sevgiye ortak olmak istiyorsanız size en yakın huzurevini ziyaret edebilirsiniz, onların yüzlerini bir nebze olsun güldürebilirsiniz. İşte o zaman sizden mutlusu olmayacaktır inanın.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR