İbrahim Ethem Ünal

İbrahim Ethem Ünal

Final mi izledik ?

Final mi izledik ?

TFF 1. Lig play-off final maçında Eskişehirspor'u penaltı atışları sonucunu 3-2 yenen Göztepe, 14 yıl sonra Süper Lig'e yükseldi. Yılardır ligde eksikliğini hissettiğimiz İzmir, nihayet  Göztepe ile temsil edilecek. Maçın öncesine gidecek olursak. Bütün futbol severler maçı büyük bir heyecanla bekliyordu. Gerçekten hikayesi çok güzel bir maç bizi bekliyordu. Bende bu heyecan dolu beklentiler içerisinde televizyonun başına geçtim.

Tribünler tamamen dolu. Sonuçta futbol taraftar ile güzel. Ancak son derece üzüntü verici olaylar yaşandı. Saha içerisine atılan patlayıcı maddeler ve meşaleler güzel bir futbol akşamına yakışmadı. Taktik teknikten iki takımın ne oynadığından hiç bahsetmeyeceğim, çünkü şahsen dün ben ne oynandığını çözemedim. Finale yakışmayan bir futbol oldu. Şunu da belirtmeliyim ki oynan kötü futbola rağmen heyecan ve atmosfer son derece güzeldi. Zaten ilk yarısına 17 ikinci devresine 11 dakika eklenen maçı başka nasıl izah edebilirsiniz ki. Türk futbolunun iki değerli kulübü Göztepe ve Eskişehir'in karşılaştığı maçta Göztepe ve İzmir gülen taraf oldu iki takımı da gösterdikleri mücadeleden ötürü tebrik etmek gerekir.

Biraz da rakamlara bakmak gerekir. Bu sezon Süper Lig'e yükselen takımlarla birlikte yeni sezonda Malatya, Sivas ve İzmir'de heyecan dolu maçlar oynanacak.
Rakamlara gelecek olursak,
İzmir'in takımlardan Altay 5, Bucaspor 4, Karşıyaka ise 2 kez katıldığı play-off'ta Süper Lig vizesi alamamıştı. Eskişehirspor karşısında Süper Lig'e yükselen Göztepe ise 1998-1999'da Antalya'da oynanan play-off'ta finalde Çaykur Rizespor'u yenerek, Süper Lig vizesi almıştı.
Bu sezon  3. Lig'de yer alan İzmir ekibi Altay, play-off final maçında Antalya Stadı'nda karşılaştığı Kocaelispor'u penaltı atışları sonucunda mağlup edip, Spo2. Lig'e yükselmişti. İzmir, Göztepe ile Antalya'da bir kez daha yükselme sevinci yaşadı.TFF 1. Lig play-off yarı final maçında Boluspor'u saf dışı bırakan Göztepe, final maçında Eskişehirspor'u da yenerek, 14 sezon sonra Süper Lig'e döndü.
Yılmaz Vural...
Geçen sezon Adana Demirspor'un başında iken play-off finalinde Alanyaspor'a penaltı atışları sonucunda kaybeden Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, sarı-kırmızılı ekiple Süper Lig'e yükseldi.TFF 1. Lig'de 4. kez mutlu sona ulaşan tecrübeli teknik adam, daha önce Eskişehirspor'u da Süper Lig'e taşımıştı.
Murat Akın'ı alan Süper Lig'de
Son 8 sezonda oynadığı 7 takımı Süper Lig'e çıkartan Murat Akın, yine formasını giydiği Göztepe ile Süper Lig'e yükseldi. Böylece Murat Akın, 8'de 8 yaptı. 
Murat Akın'ın forma giydiği ve Süper Lig'e yükselen takımlar şöyle:
2008 -2009 sezonunda Kasımpaşaspor,
2010 -2011 sezonunda Orduspor,
2011-2012 sezonunda Kasımpaşaspor,
2012-2013 sezonunda Konyaspor,
2013-2014 sezonunda İstanbul Başakşehir,
2014-2015 sezonunda Kayserispor v
2015-2016 sezonunda Kardemir Karabükspor 
2016-2017 sezonunda ise Göztepe
Bu sezon 27 futbolcunun mücadele ettiği Göztepe'de 6 oyuncu, daha önce TFF 1. Lig'den Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdi. Futbolculardan Murat Akın bu sezon 8. kez bu başarıyı yaşarken, Sinan Özkan 3, Canberk Dilaver, Gençer Cansev, Lokman Gör ve Tayfur Bingöl ise ikinci defa TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükseldi.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR