Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

GAZ DERDİ BİTMİYOR!

GAZ DERDİ BİTMİYOR!

 

  Başkentgaz malum Ankara doğalgazını işleten özel bir kuruluş. Torunlar A.Ş. Başkentgaz’ı devraldığı Ocak 2013’ten bu yana gördüğümüz kadarıyla profesyonelleşemeyip amatörce iş yapmayı sürdürüyor.

  Başkentgaz yetkilileri çünkü sürekli doğalgaz kullanıcılarını mağdur etmeye devam ediyor. Başkentgaz'ı devir aldıklarında ilk olarak sanki bedava dağıtılıyormuş gibi gaza kota konulmuştu. Vatandaş istediği kadar doğalgaz alamayarak özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar yaşamıştı. Göreve geldiklerindeki ilk zamanlar servis hattı çekilmemişti. Evine doğalgaz bağlatmak isteyen vatandaşlar uzun uğraşlar verip evine doğalgaz bağlatabilmişti.
 Başkentgaz'a şikayetlerini aktarmak için kurumun çağrı merkezine bile ulaşmak isteyen vatandaşlar büyük sıkıntı yaşamıştı. Ancak o zamanlarda görüştüğümüz Başkentgaz yetkilileri müşteri memnuniyetinde ödün vermediklerini belirtmişti tabi ki yersen.

 Fatura ödemelerinin bir gün bile geciktirildiği kış aylarında ihtarname göndermeden gazı kesmekte tereddüt etmeyen Başkentgaz, arızaların onarılması için randevu verdiği müşterilerini o tarih ve saatte evde bulamadığı zaman tehdit gibi bir mesaj atarak gaz arzının durdurulacağını aktarmıştı. Ödemeyi geciktiren müşterilerinin gazı hemen kesilmişti.

  Bu tür sıkıntılar aslında saymakla bitmez. İşin aslı vatandaş yaz-kış mağdur ediliyor. Böylesi önemli bir kurumda bunların yaşanması çok vahim bir durum.

  Şimdi gel gelelim "sistem güncellemesi"nden kaynaklanan sıkıntıya. Önceki gün bu durumu da gündeme getirdik. Birçok şikayet telefonu aldık. 4-5 günlüğüne gaz satışının durdurulmasından haberdar olamayan vatandaşlar, gerçeği PTT'ye gittiklerinde öğrendi. Sözde bu sıkıntının 1 Haziran'da düzeleceğini söylemişti ama çoğu vatandaş dün de gaz alamadığını anlattı.

  Anlayacağınız bu tür sıkıntılar daha devam edecek gibi. Yetkililere buradan sesleniyorum. Lütfen insanları mağdur etmeyin, zulmetmeyin. Olabilir bir yenileme yapılabilir ama o durumdan da insanlar yeterince haberdar edilmelidir. Yoksa bu tür sıkıntılar yaşanır yaşanacaktır da.

 

 

 


 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR