Şule Nallı

Şule Nallı

Her şeyin fazlası zarar

Her şeyin fazlası zarar

Her şeyin fazlası zarar bana göre. Aşk, mutluluk sevgi, para, öfke, nefret...Paranın, mutluluğun, aşkın, sevginin ne zararı var? Öfke ve nefret hadi neyse dediğinizi duyar gibiyim. Her şeyin bir sınırı olması gerekiyor yoksa elimizdekilerin değerini bilebilir miyiz sizce? Çok para olsa ne olacak? Almanın sınırı mı var? Aldın diyelim, mutlu mu olacaksın? Bana göre 'hayır' İstediğini alabilmek için uğraşsan, emek versen, alacağın günü beklesen, işte o an senden mutlusu yoktur. İsteğini çabaların sonucu elde etmenin hazzı bir başka oluyor...

Mutluluğun, sevginin fazla olmasının neyi zarar olabilir öyle değil mi? Hem de sürekli mutluluktan , sevgiden bahseden, hep mutlu olalım diyen kişi söylüyor bunu, ne alaka. Sürekli mutlusun, hep mutlusun biraz abartmaya çalışıyorum da mutluluğu, ondan dolayı böyle yazıyorum. Sürekli mutlu olursan, mutlu olmanın derecesini anlayamazsın bence. Yeteri kadar olmalı mutluk da. Hayat, inişli çıkışlı, engeller, duvarlar bir şekilde karşımıza çıkıyor ve sonra bir bakıyorsunuz, istediğiniz bir şekilde gerçekleşiyor ve o an o duygu bambaşka işte, mutluluk duygusunu bütün benliğinizde hissedebiliyorsunuz. Ya bu yaşadığınız mutlukta, inişler çıkışlar olmadan avucunuzun içine koysalar aynı şekilde mutlu olur muydunuz? Olmazdınız öyle değil mi?

Niye yazıyorum bunları? Aslında mutlu olmanız için yazıyorum:) Çünkü bazen hayatın durmak bilmeyen koşuşturmacasında bunları düşünemeyebiliriz. Yeter bu çektiklerim diyebilirsiniz, karamsarlığa düşmüş olabilirsiniz Bu konu da yazdığımı okuyup "evet haklısın aslında" deyip karşınıza çıkan engellere bile mutlu olabilirsiniz. O yaşadığınız sıkıntıları atlatıp istediğiniz her neyse, ulaştığınız andaki mutluluğunuz paha biçilemez olacaktır, kendinize olan güveniniz de kat kat artacaktır.

Öfkeden nefretten bahsetmeyeyim bile. Bunlardan uzak durun yeter.

Sürekli mutlu olan mı var zaten? Keske hep mutlu olsak da fazla hissetmeseydik yeterdi bize o. Diyenler varsa, ki vardır bence.

Sürekli mutluluğun olmayacağını bildiğim için mutlu olun diye söylüyorum. Engeller aşılmak içindir. Siz yeter ki isteyin. O mutluluğu da gerçekten hissedin. Çünkü hakettiniz...

Hep mutlu kalın. Mutluluk sizin içinizde…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR