Şule Nallı

Şule Nallı

İnsanlar ve farklılıklar

İnsanlar ve farklılıklar

İnsan birçok tanımı içinde barındırır ama göründüğü kadar kolay varlıklar değildir. İnsanoğlunu anlamak için ömür vermek gerekir. Tecrübe ederek anlaşılır bazen de. Kişilik ve karakterde buna eklenince herkes herkesle anlaşamaz. Bakış açısı, görüş farkı vs. gibi durumlarda vardır.

Duygusal insanların olaylara ve durumlara yorumu farklıyken daha az duygusal ya da duygusal olmayan insanların yorumları farklıdır. Beklentiyi de karşılamaz. Mesela kadın ve erkek fıtratları gereği çok ayrı yaradılışlara sahiptir. Ama öyle erkekler vardır ki kadının ne hissettiğini ne demek istediğini çok iyi bilir, birde diğer erkeklerin hiçbir şekilde hissedemeyip anlamaması da söz konusudur.

Farklılık dil, din, ırk gibi şeyler gibi dış görünüş zannedilse de insanların iç dünyasının farklılıkları da vardır. Mesela; azimli, duygusal, sevecen, telaşlı, rahat ve umursamaz, çok dikkatli ya da dikkatsiz, romantik veya değil, tutumlu ya da savurgan gibi farklılıklarda vardır. Nitekim insanlar çok iyi anlaşabilmek için bazen aynı huylara ihtiyaç duyabiliyor. Yoksa bazı şeyler yolunda gitmeyebiliyor ve aşılamıyor. Müzik tarzı bile uyuşmayan insanlar aynı şeyleri hissedemiyor ve paylaşamıyor demektir.
Aile tarzları birbirlerine çok benzeyen ailelerin çocuklarının aslında ne kadar farklı olduklarını onları tanıyınca anlayabiliyorsunuz. Dışarıdan bakınca belli olmayan farklılıklar budur işte. Aynı gibi görünen ama farklı lezzetlere sahip yiyecekler gibi insanı çok şaşırtır bu durumlar. Farklı olmak ta yerine ve durumuna göre güzeldir hayal kırıklığına uğratmadığı sürece…

İnsanoğlunun dışarıya karşı hep bir süslenmiş vitrini vardır. İlgi çeken gizemli tarafları ya da heveslendiren bazı durumları vardır ama ta ki mağazanın içine girip istediğini bulamayınca vitrinin aslında çokta süslü olmadığını fark etmek gibi. Biraz üzer ama sonra alışırız ya da alışmış gibi yaparız. Yani farklılıklar ince çizgi gibidir, onlar olmasa herkes aynı olsa öylede yaşanmaz, farklılıklar sayesinde bir şeyleri ayırt edebiliyoruz. Hayatımızda ki insanların kıymetini bu sayede anlayabiliyoruz belki de. Her durum gibi farklılıklarında bizim için hem iyi hem kötü yanları olabilir. Önemli olan bizim bu durumlardan neler anlayıp hayatımıza nasıl yön vermemiz gerektiğini tecrübe ederek bir yol çizmektir. Yaşantımızı şekillendirirken nelere dikkat etmemizi öğrenmemize yardımcı olacaktır. Doğru insanlarla hayatımıza devam edebilmek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR