Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

İnternete Kolay Ulaşım Şart

İnternete Kolay Ulaşım Şart

Daha önce defalarca dile getirdim ve tekrar söylemekten çekinmeyeceğim. Türkiye Cumhuriyeti’nde geçerli “internet fiyat tarifelerinden memnun değilim.” 2023 yılının son çeyreğine doğru hızla giderken, satışa sunulan yeni abone ve devam eden internet aboneliği yenileme ücretlerinin uygun seviyelerde seyretmediğini düşünüyorum.

Özellikle Haziran ayından günümüze kadar gelinen süreçte, internet sağlayıcı şirketlerinin uyguladıkları politikalar ve hizmetler kapsamına göre, internet ücretlerinin verimini karşılamadığını düşünüyorum.
Kendi kullandığım internet üzerinden yola çıkarak; yaptığım analize göre ve şikâyet platformları üzerinde derlediğim bilgilere göre; halen ucu açık şikâyetler ile internet sorunu devam eden binlerce hatta milyonlarca internet kullanıcısı var.

5G – 6G gündemimizi sürekli meşgul ederken ve Elon Musk gibi çeşitli internet sağlayıcısı hizmetleri Dünyayı kasıp kavururken, biz ülke olarak yani vatandaş olarak bu tarz bir internet hizmetini hak etmiyoruz diye düşünüyorum.

Sadece birey olarak değil; öğrenci gözünden, internet ortamında işini sürdürebilen şirketler ve şahıslar üzerinden bu şikâyeti dile getireceğim ve dile getirmekten de şikâyetçi olmayacağım.
Ülkemizde, internetin sadece reklam afişlerinde kaliteli olmasının yanı sıra, vatandaşın internet modemine kadar giden süreç boyunca da kaliteli olmasını öneriyorum ve çalışmaların bu yönde hızlandırılmasını talep ediyorum.

Neredeyse 2024 yılına gireceğimiz süreç içerisinde; düşük hızda internetin varlığını devam ettiriyor olması ve fiber kapsamlı çalışmaların halen bazı bölgelerde olmaması gibi sorunların gündemimizi meşgul etmemesi gerekiyor.

Gördüğüm kadarıyla internet altyapısı çalışmaları devam ediyor ancak bu sürecin daha hızlı olması gerekiyor. Kırsal kesimin gölgede bırakılmaması, köylerde yaşam süren aileler ve öğrenci çocuklarına yönelik eğitime yakınlaşma hususunda bu tarz çalışmalar yapılmalıdır.

Sadece bir veya iki değil; hemen, hemen tüm internet sağlayıcısı şirketlerinin bu konuda hızlı adımlar atmasını bekliyorum. Umarım gelecek süreçte halen internet hızı ve kampanyası gibi süreçler konuşmak yerine, “verimli internet” konuşma sırası bize gelir.

Bu konuda güzel adımlar atılacağını düşünüyorum ancak sürecin ne kadar hızlı olacağını bilmiyorum. Gelecek süreçte internet adına, her şeyin daha güzel olmasını bekliyorum. Umarım yanılmam ve yeniden başa sardığımız konuşmalar olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR